Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Στα «σαλόνια» του κεφαλαίου, με διαβατήριο το αντιλαϊκό έργο

Στα διεθνή «σαλόνια» ανακάμπτει ο Αλ. Τσίπρας, που επισκέπτεται το Παρίσι, όπου χτες είχε συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρ. Ολάντ, και συμμετείχε σε δείπνο των διοργανωτών της εκδήλωσης εγκαινίων της έδρας Δημοσίου Χρέους του Πανεπιστημίου Sciences Po, που δόθηκε προς τιμήν του, παρουσία διανοουμένων και ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και «διαμορφωτών της κοινής γνώμης». Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γευματίσει με τον απερχόμενο επίτροπο Οικονομικών, Π. Μοσκοβισί, ενώ θα μιλήσει και στην εκδήλωση εγκαινίων της προαναφερθείσας έδρας του πανεπιστημίου Sciences Po, πρύτανης του οποίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ε. Λέτα.

Ο Αλ. Τσίπρας, στο πλαίσιο του ταξιδιού του, παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Figaro», απ' τις σελίδες της οποίας διαφημίζει την κυβέρνησή του και την προσφορά του στο εγχώριο κεφάλαιο, στις λυκοσυμμαχίες τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Με βάση την «παρακαταθήκη» αυτή για το κεφάλαιο επιτίθεται στη ΝΔ ότι «διαψεύδει με μεγάλη ταχύτητα όλες τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει» και ότι «οφείλει τα περιθώρια που έχει στην αποτελεσματική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων με τη «δημοσιονομική υπεραπόδοση, άνοδο των επενδύσεων, των εξαγωγών» κ.τ.λ., ενώ εντοπίζει το αποτύπωμα που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, «αναβαθμίζοντας τις δυνατότητές για προσέλκυση επενδύσεων» (...) «Παράλληλα, με συμφωνίες για σημαντικά έργα υποδομών και αναβάθμιση των λιμανιών μας, θέσαμε τις βάσεις για να γίνουμε κόμβος μεταφορών, Ενέργειας και εμπορίου στην περιοχή...».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε φυσικά στη συμβολή της κυβέρνησής του στην υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή, λέγοντας ότι «σε μια περίοδο, μετά το 2014, που η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων είχε παγώσει, οι κρίσεις αυξάνονταν ραγδαία και ενισχύονταν ο εθνικισμός και η επιρροή τρίτων δυνάμεων στην περιοχή, δημιουργήσαμε μια νέα ευρωπαϊκή δυναμική το 2018, επιλύοντας το ονοματολογικό, που ταλάνιζε τα Βαλκάνια και τη σχέση μας με τη γείτονά μας, για 27 χρόνια», είπε, υποστηρίζοντας ως επιτακτικά αναγκαίο «να διατηρηθεί αυτή η δυναμική σήμερα - με την απαραίτητη συμβολή της Γαλλίας».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει και τα «θέλω» της αστικής τάξης και σε ό,τι αφορά τη «μεταρρύθμιση» της Ευρωζώνης, με αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, τραπεζική ένωση με έναν κοινό ευρωπαϊκό μηχανισμό ασφάλισης καταθέσεων και μεγαλύτερες δυνατότητες στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης απ' τα κρατικά ταμεία, ενώ σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό - όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ - ζητάει ένα νέο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου, που να συμπεριλαμβάνει έναν ισχυρό ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κράχτες» επενδυτών με δέλεαρ τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις (2017-09-09 00:00:00.0)
Το γνωστό παραμύθι (2015-12-22 00:00:00.0)
Εκανε το τηλεφώνημα και θα περιμένει... (2015-09-21 00:00:00.0)
Συγκυβέρνηση - ΣΕΒ έχουν καλή χημεία (2015-01-28 00:00:00.0)
Εξωραΐζει τους θεσμούς της ΕΕ (2013-12-24 00:00:00.0)
Ιδρωσε η Μέρκελ... (2012-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ