Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η επίθεση της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης δεν θα μείνει αναπάντητη

Αρνήθηκε ο υπουργός Εργασίας να συναντηθεί με εργατικά συνδικάτα

Την άρνηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση να δεχτεί συνάντηση με εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργατικές οικογένειες λόγω του νέου κορονοϊού, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και τονίζει ότι η στάση αυτή «αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση στην εργοδοσία κάθε κλάδου να μην αφήσει τίποτα όρθιο».

Υπενθυμίζοντας τις δεκάδες καταγγελίες εργαζομένων για τη στάση της εργοδοσίας στα θέματα των μέτρων προστασίας, της διασφάλισης των εργαζομένων που χρειάζεται να λείψουν από τη δουλειά κ.ο.κ., το ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι όλα αυτά «αποτελούν νέο στοιχείο επίθεσης που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο ή να αφεθεί».

Και προσθέτει: «Μέσα στις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται στον πρώτο βαθμό κινδύνου εμπεριέχονται εργαζόμενοι που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν υπάρχει κανένα ίχνος προστασίας όσον αφορά το χώρο δουλειάς τους. Επιπλέον οι ηλικιωμένοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες που επιφορτίζονται με ευθύνες και βοηθούν τους εργαζόμενους γονείς, με το "κράτημα" των εγγονών τους μετά το σχολείο, σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προστατευτούν».

«Αν δεν παρθούν πρακτικά μέτρα που θα διευκολύνουν τους εργαζόμενους, οι οδηγίες που αναφέρονται σε προληπτικό κλείσιμο σχολείων ή η είσοδος σε "καραντίνα" ολόκληρων περιοχών θα αποτελούν κούφια λόγια και ευχολόγια», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ και απαιτεί από το υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα μέτρα: Να σταματήσουν άμεσα οι εργοδοτικές πιέσεις στις άδειες, στις εργασιακές σχέσεις, να δυναμώσουν τα μέτρα προστασίας. Με απόφαση του υπουργείου, οι εργαζόμενοι που έχουν παιδιά σε σχολεία που κλείνουν προληπτικά να έχουν δικαίωμα άδειας επιπλέον της κανονικής, με αποδοχές, για όσες μέρες απαιτούνται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ