Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ
Αρχίζουν οι προετοιμασίες για την τοποθέτησή του

Η μακέτα του Μνημείου που θα τοποθετηθεί στη Μακρόνησο
Η μακέτα του Μνημείου που θα τοποθετηθεί στη Μακρόνησο
Αρχίζουν οι προετοιμασίες για την τοποθέτηση του Μνημείου στη Μακρόνησο. Και η νέα αυτή προσπάθεια του Κόμματος είναι βέβαιο ότι θα στηριχθεί με τα αναγκαία οικονομικά μέσα, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Το Μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης, ο οποίος συμμετείχε στον πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φιλοτέχνηση και εγκατάσταση Μνημείων στη Γυάρο και τη Μακρόνησο και έλαβε την πρώτη θέση, όσον αφορά το διαγωνισμό για τη Μακρόνησο. Για τον Μ. Γεωργιλάκη, ζητούμενο της γλυπτικής του σύνθεσης ήταν η «παρουσία» των εξόριστων στο Μνημείο, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να αντιληφθεί τη Μακρόνησο χωρίς τους ανθρώπους της, όλους αυτούς που εξορίστηκαν, πόνεσαν και βασανίστηκαν στα χώματά της. Η γλυπτική σύνθεση περιλαμβάνει πέντε ανθρώπινες μορφές - σκιές, που ξεπροβάλλουν από τη γη της Μακρονήσου. Οι πέντε αυτές μορφές, καθώς και ο περιβάλλων χώρος όπως θα διαμορφωθεί, αποτελούν μια ενιαία σύνθεση. Είναι δε με τέτοιο τρόπο διαμορφωμένη, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να περπατήσει ανάμεσα στις μορφές, να τις ακουμπήσει.

Προσφορές για το Μνημείο
  • Στη μνήμη της θυσίας και της αγωνιστικής προσφοράς των αγωνιστών της Μακρονήσου, προσφέρω μέσω του «Ριζοσπάστη» ως δεύτερη δόση για την ανέγερση του Μνημείου 500 ευρώ.

Α. Κ.

  • Στη μνήμη του Δημήτρη Τατάκη και των ναυτεργατών μαχητών του ΔΣΕ, ο Θανάσης Αναστόπουλος προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ για το Μνημείο στη Μακρόνησο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ