Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την τετράμηνη εξόρμηση (Μάρτης - Ιούνης 2020) για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη»

Η Κεντρική Επιτροπή προκήρυξε για το τετράμηνο Μάρτη - Ιούνη 2020 πανελλαδική πολιτική εξόρμηση για την άνοδο της κυκλοφορίας και της αξιοποίησης του «Ριζοσπάστη».

Αφετηρία της είναι η πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» που οργανώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο 7 - 8 Μάρτη.

Η εξασφάλιση της καθημερινής έκδοσης και κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» αποτελεί μια σημαντική κατάκτηση για το Κόμμα μας γιατί δίνει τη δυνατότητα να φτάνουν καθημερινά η άποψη, η γνώμη, η κατεύθυνση του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Μια έκδοση που πραγματοποιείται χωρίς χορηγούς και χρηματοδοτήσεις, χωρίς μεγάλο κομμάτι από την πίτα της διαφήμισης, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες μικρότερης κυκλοφορίας που έχουν άμεση σχέση με τμήματα της αστικής τάξης.

Οπως και σε πολύ δυσκολότερα χρόνια έτσι και σήμερα, το Κόμμα μας παίρνει σταθερά όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη καθημερινή έκδοση της εφημερίδας μας, με την αποκλειστική στήριξη των αναγνωστών της.

Η διάδοση και αξιοποίηση του καθημερινού οργάνου της ΚΕ αποτελεί βασικό στοιχείο που εξασφαλίζει την ενιαία αντίληψη και δράση των κομμουνιστών και των κομμουνιστριών, των ΚΝιτών και ΚΝιτισσών, των οπαδών, φίλων του Κόμματος, σε συνθήκες καθημερινής διαπάλης με την πολιτική και ιδεολογία της αστικής τάξης, την προπαγάνδα της μέσω των ΜΜΕ, έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών, με τις παρεμβάσεις της εργοδοσίας, του κεφαλαίου, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.


Ολη η πείρα, παλιότερη αλλά και σύγχρονη, δείχνει ότι σημαντικά βήματα στην αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» και στην αξιοποίησή του καταγράφονται όταν γίνονται υπόθεση των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών τους, όταν συνδυάζονται με τις μάχες σε όλα τα μέτωπα πάλης που δίνουν οι δυνάμεις μας.

Ο «Ριζοσπάστης» εξάλλου δεν ήταν ποτέ η εφημερίδα του περίπτερου. Δεν ήταν, δηλαδή, η εφημερίδα με την οποία ο αναγνώστης της είχε μια «παθητική σχέση». Ηταν και είναι μια εφημερίδα της δράσης, διακινούνταν και διακινείται κυρίως με ευθύνη των ΚΟ, των μελών, των στελεχών, των φίλων του Κόμματος. Η διακίνηση και αξιοποίησή του γινόταν και γίνεται μέσα στους αγώνες, εκεί που οξύνεται η ταξική πάλη, η σύγκρουση με την εργοδοσία, εκεί που οι εργάτες οργανώνονται, εκεί που οι νέοι διεκδικούν, εκεί που οι λαϊκές δυνάμεις παλεύουν.

Η ΚΕ του Κόμματος τα προηγούμενα χρόνια προχώρησε σε μια σειρά από μέτρα ενίσχυσης της προσπάθειας ανόδου της κυκλοφορίας της εφημερίδας. Σε αυτήν την κατεύθυνση πήρε μέτρα βελτίωσης του περιεχομένου του «Ριζοσπάστη», αναπροσάρμοσε την τιμή του καθημερινού φύλλου στο 1 ευρώ, καθιέρωσε την έκδοση του σαββατοκυριακάτικου φύλλου και, το κυριότερο, οργάνωσε το μεγαλύτερο μέρος της διακίνησής του μέσω των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ.


Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί σήμερα όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος να δώσουν με όλες τους τις δυνάμεις τη μάχη για την επιτυχία αυτής της εξόρμησης. Δεν θέλουμε η εξόρμηση να έχει «καμπανιακό» χαρακτήρα, να σηματοδοτήσει μια προσωρινή άνοδο της κυκλοφορίας, αλλά να διαμορφώνεται υποδομή ώστε η άνοδος αυτή να αποκτάει γερές βάσεις.

Γι' αυτό πρόκειται για μάχη που θα δοθεί με τους εξής στόχους:

-- Την άνοδο της συνολικής κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» τόσο στο καθημερινό φύλλο όσο και αυτό του Σαββατοκύριακου, συνεχίζοντας και σταθεροποιώντας θετικά βήματα που σημειώθηκαν τα προηγούμενα δύο χρόνια ανακόπτοντας μια πορεία πτώσης της κυκλοφορίας της εφημερίδας.

-- Να πολλαπλασιαστούν οι χώροι δουλειάς, οι γειτονιές, οι χώροι Εκπαίδευσης που θα φτάνει καθημερινά ο «Ριζοσπάστης», η καθημερινή δηλαδή φωνή του ΚΚΕ.

-- Τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πανελλαδικού δικτύου συνδρομητών της εφημερίδας αυξάνοντας τον αριθμό των συνδρομητών εκεί που ήδη υπάρχουν.

-- Τη σημαντική ανανέωση με ηλικιακά και κοινωνικοταξικά κριτήρια του κύκλου σταθερών αναγνωστών του καθημερινού αλλά και του σαββατοκυριακάτικου φύλλου. Ιδιαίτερα αφορά τη διεύρυνση των αναγνωστών της εφημερίδας με νέους εργαζόμενους, φοιτητές - σπουδαστές και γυναίκες.


Για την επίτευξη αυτών των στόχων καλούμε τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να θέσουν συγκεκριμένα πλάνα μέχρι επίπεδο ΚΟΒ και μέλους του Κόμματος, να οργανώσουν εκδηλώσεις, συσκέψεις που με κάθε τρόπο θα προβάλλουν τον «Ριζοσπάστη» και την ανάγκη ανόδου της κυκλοφορίας του.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της καμπάνιας.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ, όπως έχει δείξει η πείρα, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, λειτουργεί διαπαιδαγωγητικά, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Καλούμε, λοιπόν, τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα.

Με τη λήξη της εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ.

Τα βραβεία θα περιλαμβάνουν, για όλες τις Οργανώσεις, τιμητική πλακέτα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για ενίσχυση του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους (π.χ. μικροφωνικές, φωτοτυπικά μηχανήματα κ.ά.).

Κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Η επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας για το καθημερινό φύλλο.

2. Η επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας για το σαββατοκυριακάτικο φύλλο.

3. Η ανανέωση του κύκλου σταθερών αναγνωστών της εφημερίδας με νέους ηλικιακά εργαζόμενους, νέες γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές.

Οι δέκα πρωτοπόροι σύντροφοι πανελλαδικά στη διακίνηση «Ριζοσπάστη» - όπως θα προσδιοριστούν από τις Οργανώσεις Περιοχής - θα τιμηθούν με τη δωρεάν συμμετοχή τους σε 3ήμερη ιστορική εκδρομή στην περιοχή των Πρεσπών.

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ

5/3/2020


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ