Σάββατο 7 Μάρτη 2020 - Κυριακή 8 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Σε εγρήγορση οι υγειονομικοί

Σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε μια σειρά από νοσοκομεία προχώρησαν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, διεκδικώντας άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με προσωπικό, εξοπλισμό και έκτακτη κρατική χρηματοδότηση.

Σε μια από τις μαζικότερες Γενικές Συνελεύσεις τους, την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, με πρωτοβουλία του Σωματείου τους, αποφάσισαν για την Τρίτη 10 Μάρτη συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, στις 12.30 μ.μ. και συγκέντρωση, το Σάββατο 14 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας, μαζί με σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής, διεκδικώντας:

  • Αμεση προμήθεια όλων των αναγκαίων υλικών, με προτεραιότητα στα μέσα προστασίας
  • Ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου με το αναγκαίο προσωπικό. Δημιουργία Κέντρου Υγείας στη Μάνδρα
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες

Αντίστοιχα μαζική ήταν και η ΓΣ που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με πρωτοβουλία του Σωματείου.

Αποφασίστηκε στις 13 Μάρτη να γίνει νέα Γενική Συνέλευση, επισημαίνοντας τις σημαντικές καθυστερήσεις, ως «νοσοκομείο αναφοράς», στην ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων/ειδικοτήτων. Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται:

  • Προμήθεια όλης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής (μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα, φόρμες κ.ά. μέσα ατομικής προστασίας, μέσα αποστείρωσης, κ.λπ.).
  • Αμεση ενίσχυση της Επιτροπής λοιμώξεων.
  • Ανάπτυξη όλων των κενών κλινών όπως στη ΜΑΦ, όπου εδώ και χρόνια παραμένουν 8 κλίνες κλειστές.
  • Αμεση χωροθέτηση ιατρείων - κλινών για απομόνωση ύποπτων ή βεβαιωμένων κρουσμάτων με κορονοϊό σε κάθε πρόσφορο χώρο του νοσοκομείου.
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ