Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην ξεσπιτωθεί κανένας πρόσφυγας

«Να μην ξεσπιτωθεί κανένας πρόσφυγας! Να πολεμήσουμε τον καπιταλισμό, που γεννά την προσφυγιά! Την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης, που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες!», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Νοτιοδυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ, καταδικάζοντας την απαράδεκτη έξωση χιλιάδων προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας.

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης κυκλοφορεί με αφορμή το γεγονός ότι εκδιώκονται πρόσφυγες και από τη δομή του Σκαραμαγκά, που βρίσκεται στην περιοχή. «Η απανθρωπιά του καπιταλισμού δεν έχει όριο!», υπογραμμίζει η Οργάνωση και αναδεικνύει ότι «οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι έχουν άσυλο εδώ και 5 μήνες το ελάχιστο έως και 3 χρόνια το μέγιστο, δεν δικαιούνται πλέον φιλοξενία στις δομές και θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπο να εξασφαλίσουν τα προς το ζην με ίδια μέσα». Σημειώνει ότι πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν καθόλου Ελληνικά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρουν δουλειά, οι τσέπες τους είναι άδειες, ενώ η έξωσή τους γίνεται σε μία περίοδο που παραμένουν οι κίνδυνοι της πανδημίας.

Η ΤΕ Νοτιοδυτικών Συνοικιών καλεί το λαό της Δυτικής Αθήνας να δείξει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και να απομονώσει τόσο τον αντιδραστικό εθνικισμό όσο και τον επικίνδυνο κοσμοπολιτισμό.

Και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι απαιτείται να μην πεταχτεί στο δρόμο κανένας πρόσφυγας, να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης, να διευκολύνονται άμεσα όσοι παίρνουν άσυλο για να ταξιδέψουν στις χώρες προορισμού τους. Καθολική ένταξη στην κοινωνία, από το κράτος και όχι από τις ΜΚΟ, για όσους επιθυμούν να παραμείνουν στην Ελλάδα. Να αρθεί η απαγόρευση χρήσης των προπληρωμένων καρτών των αιτούντων άσυλο αποκλειστικά για αγορές και όχι για ανάληψη μετρητών. Η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ