Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αποχαιρετά» την σ. Μαρία Παππά

Η Μαρία Παππά με τη στολή του ΔΣΕ
Η Μαρία Παππά με τη στολή του ΔΣΕ
Η ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Παππά, η οποία «έφυγε» πλήρης ημερών το Σάββατο 13 Ιούνη, στην Πολωνία, όπου και έμενε το τελευταίο διάστημα μαζί με τα παιδιά της, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής:

«Η συντρόφισσα Μαρία Παππά γεννήθηκε το 1924 στο Μεσοχώρι Υπάτης, Νομού Φθιώτιδας. Το 1943 εντάσσεται στις γραμμές της ΕΠΟΝ και γίνεται μέλος του Κόμματος. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟΝ στο Μεσοχώρι.

Το 1947 εντάσσεται στον ΔΣΕ ακολουθώντας τον αδερφό της, μέλος του Κόμματος επίσης. Παρακολουθεί τη Σχολή ομαδαρχών του ΔΣΕ, εντάσσεται στα μάχιμα τμήματα της Ρούμελης, παίρνει μέρος στις μάχες στο χωριό Ανατολή. Το 1948 φτάνει στον Γράμμο, παρακολουθεί τη Σχολή αξιωματικών, όπου και παίρνει τον βαθμό του ανθυπολοχαγού Πολιτικού Επιτρόπου. Στέλνεται στην 107η Ταξιαρχία όπου διακρίνεται σε μάχες και με διάταγμα του Γενικού Αρχηγείου αποκτά τον βαθμό του υπολοχαγού Πολιτικού Επιτρόπου. Ως υπολοχαγός Πολιτική Επίτροπος, μερικές από τις πολλές μάχες όπου πήρε μέρος ήταν: Στα Γρεβενά, στο Μάλι Μάδι, στη μάχη της Φλώρινας όπου και τραυματίστηκε.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ η συντρόφισσα Μαρία Παππά παίρνει τον δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς μαζί με πολλούς συντρόφους και αγωνιστές. Πηγαίνει στη Σοβιετική Ενωση και αργότερα στην Πολωνία.

Υπηρέτησε το Κόμμα ως υπεύθυνη της γυναικείας δουλειάς στην Τασκένδη και αργότερα σε παιδούπολη με Ελληνόπουλα στην Πολωνία.

Το 1981 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα, συνδέθηκε στην Κομματική Οργάνωση Κέντρου Αγίου Δημητρίου, στην οποία και παρέμεινε μέλος μέχρι το τέλος της ζωής της.

Η συντρόφισσα Μαρία Παππά αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιογραφικό της: "Μέσα στο Κόμμα έμαθα το πραγματικό νόημα της ζωής. Μ' έκανε άξια να σταθώ στην πρωτοπορία την εποχή που έζησα. Για το Κόμμα που αγάπησα, στο Κόμμα που έδωσα και πήρα".

Η σορός της συντρόφισσας Μαρίας Παππά θα αποτεφρωθεί στην Πολωνία.

Η ΕΠ της ΚΟ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά της στα παιδιά και την οικογένειά της».

Τα συλλυπητήριά τους εκφράζουν επίσης οι ΚΟΒ Αγίου Δημητρίου Αττικής του ΚΚΕ.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αποχαιρετά την Μαρία Παππά, σημειώνοντας ότι η συνολική της διαδρομή ήταν παράδειγμα αγωνιστικότητας, προσφοράς και ανιδιοτέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ