Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Ο εκφυλισμός συνεχίζεται

Ο εκφυλισμός και οι διαδικασίες - παρωδία εξακολουθούν να επικρατούν με ευθύνη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της «Novartis». Τώρα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ερίζουν πάνω σε διαδικαστικά θέματα, εξακολουθώντας να κρατούν την Επιτροπή πολύ μακριά από την ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου, κρύβοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από τους καβγάδες τους από κοινού στηρίζουν τη βάρβαρη πολιτική της εμπορευματοποίησης του Φαρμάκου και συνολικά της Υγείας.

Χαρακτηριστικά χτες κλήθηκε να καταθέσει στην Επιτροπή χωρίς όρκο (μετά και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου) ο Δ. Παπαγγελόπουλος. Οι συνήγοροι του πρώην υφυπουργού επιδόθηκαν σε απανωτές ενστάσεις επί της διαδικασίας κάνοντας λόγο για αόριστο έγγραφο, κλήσεις για ογκώδη δικογραφία, για ασφυκτικές προθεσμίες και τμηματική διάθεση κρίσιμων εγγράφων μέχρι και λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης κ.ά., ζητώντας παράταση για την κατάθεσή του.

Από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε το αίτημα της παράτασης, ενώ βουλευτές τους - μέλη της Επιτροπής διέρρεαν, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής, ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος απείλησε ανοιχτά δύο βουλευτές της ΝΔ πως ...«θα μιλήσω γι' αυτούς και το ρόλο τους».

Από την πλευρά του Δ. Παπαγγελόπουλου οι διαρροές έλεγαν ότι ο ίδιος κατήγγειλε τους βουλευτές της ΝΔ «για κατάχρηση εξουσίας» και ότι «η Επιτροπή έχει μετατραπεί σε πλυντήριο σκανδάλων». Τελικά η συνεδρίαση διακόπηκε για αύριο Τετάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ