Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτρα για τους εργοδότες, απληρωσιά για τους εργαζόμενους

Σχολιάζοντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για τους εποχικούς εργαζόμενους, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής τονίζει ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση κάνει πράξη τις απαιτήσεις των εργοδοτών του κλάδου. Τους δίνει «τη δυνατότητα να απασχολούν τους εργαζόμενους μόνο όταν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται», να χρησιμοποιούν «εργαλεία» όπως η εκ περιτροπής εργασία και η αναστολή συμβάσεων, «με όποιον τρόπο θέλουν, ακόμα και σε συνδυασμό», να μπορούν ανενόχλητοι «να απολύουν μετά την εφαρμογή όλων αυτών», «να μην πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές για την εκ περιτροπής εργασία», ενώ ετοιμάζονται να «τρέξουν» προγράμματα κρατικής χρηματοδότησης.

Σημειώνει ιδιαίτερα ότι χωρίς κανένα εισόδημα έχουν αφεθεί οι εργαζόμενοι που δεν επιδοτήθηκαν από το ταμείο ανεργίας το 2019, δηλαδή ένα πολύ μεγάλο μέρος των χιλιάδων ελαστικά απασχολούμενων (εξτρά, ορισμένου χρόνου κ.λπ.).

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του κλάδου, που βρίσκονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε αναστολή των συμβάσεών τους, μέχρι χτες δεν είχαν λάβει το επίδομα «ειδικού σκοπού» για το Μάη! Δεν έχουν πάρει δηλαδή ούτε ευρώ εδώ και δύο μήνες...

Στο έδαφος αυτό, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

  • Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Ανάπτυξης προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Καζίνο Πάρνηθας, σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. (Νίκης 5-7). Την κινητοποίηση των εργαζομένων στηρίζει το κλαδικό Συνδικάτο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ