Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Εφαρμόζουν το πρωτόκολλο της... απόκρυψης

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στα πολυκαταστήματα «Attica» να αποκρύψει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού καταγγέλλει η ΔΑΣ. Συγκεκριμένα, εργαζόμενος στην καθαριότητα του καταστήματος στην οδό Σταδίου βρέθηκε θετικός στον ιό, πριν από 10 περίπου μέρες, όμως η εταιρεία «αντί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ (...) κράτησε κρυφό το γεγονός». Πέρα από το προσωπικό της καθαριότητας κανένας άλλος εργαζόμενος δεν ενημερώθηκε, ούτε υποβλήθηκε σε τεστ, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν στον ίδιο χώρο και έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

«Την ίδια στιγμή που μας κουνάνε το δάχτυλο περί ατομικής ευθύνης, σε έναν χώρο με παραπάνω από 1.000 εργαζόμενους από όλη την Αττική, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, όπου μπορεί να γίνει τεράστιο σημείο διασποράς του ιού, κρατήσανε νεκρική σιγή!», σημειώνει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της. Το κατάστημα δεν σταμάτησε να λειτουργεί ούτε μέρα ενώ η ΔΑΣ σχολιάζει πως πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση που «επιβεβαιώνει την συνολικότερη προσπάθεια απόκρυψης κρουσμάτων σε χώρους δουλειάς προκειμένου να προστατέψουν την "ομαλή λειτουργία" και την κερδοφορία των επιχειρήσεων».

Τα μέλη της ΔΑΣ στα πολυκαταστήματα «Attica», μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προχώρησαν στις 19/8 σε παρέμβαση στην εργοδοσία, απαιτώντας να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της επιχείρησης, να γίνει απολύμανση στους χώρους του καταστήματος και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ