Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Από την «ατομική ευθύνη» στο «είμαστε καλύτερα από άλλες χώρες»...

Οι θρασύτατες δηλώσεις συγκάλυψης των ευθυνών της συνεχίζονται

Eurokinissi

Το επιχείρημα ότι η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με άλλες χώρες και γι' αυτό πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι πρόβαλε χτες η κυβέρνηση στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Στ. Πέτσας, λοιπόν, υποστήριξε ότι η χώρα «ήταν και παραμένει σε καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλες χώρες». Και κάλεσε περίπου σε σιωπητήριο όσους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στοίχιση με την πληροφόρηση και τις επιλογές της κυβέρνησης, λέγοντας μάλιστα ότι «είναι κρίσιμο να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Από τους πολίτες μέχρι τους πολιτικούς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κυβερνήσεις επιχειρούν να εξαπατήσουν, προβάλλοντας τη λογική τού «...και μη χειρότερα» συγκρίνοντας με κάτι χειρότερο από αυτό που βιώνει ο λαός. Την ίδια λογική χρησιμοποιούν όταν, για παράδειγμα, σε μια καταστροφή λένε: «Τουλάχιστον δεν είχαμε τόσο πολλούς νεκρούς όσους στο Μάτι». Και είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων (όσων προκύπτουν από τα ελάχιστα τεστ που γίνονται), των νεκρών και των διασωληνωμένων, η κυβέρνηση να συγκρίνει με την Ισπανία ή άλλες χώρες που τα κρούσματα είναι χιλιάδες, μόνο και μόνο για να εμφανιστεί δικαιωμένη για τις επιλογές της που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Μάλιστα, όλα αυτά τα λέει η κυβέρνηση την ίδια μέρα που ο «Ριζοσπάστης» αποκάλυπτε ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ξενοδόχων που από τις 17/7 είχε ζητήσει με επιστολή της προς την κυβέρνηση «να μην αναλύεται η χωρική κατανομή των κρουσμάτων (...) προκειμένου να αποφευχθεί η έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα», για να μη θιγούν τα κέρδη τους.

Στο ίδιο τέμπο και στη λογική της «ατομικής ευθύνης» απέδιδε την αύξηση των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα σε «χαλάρωση στο εσωτερικό, στον εφησυχασμό». Επικαλέστηκε δε και «στοιχεία» που «επιβεβαιώνουν ότι η μεγαλύτερη διασπορά δεν οφείλεται σε εισαγόμενα κρούσματα, αλλά στην εσωτερική χαλάρωση». Ταυτόχρονα, επιμένοντας πάντα η κυβέρνηση ότι η μετάδοση του ιού «οφείλεται πρωτίστως στην εγχώρια κυκλοφορία και στη μη τήρηση των απαιτούμενων προφυλάξεων», ο Στ. Πέτσας τόνισε ότι εντείνονται οι έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την τήρηση των αποστάσεων, τη χρήση μάσκας, την αποφυγή των συναθροίσεων, την τήρηση των ιδιαίτερων, πρόσθετων, μέτρων που έχουν ληφθεί σε τουριστικές περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, από τον Πόρο αρχικά, μέχρι τη Μύκονο και τη Χαλκιδική.

Δεν χωρούν σχολιασμό όσα με θράσος υποστήριξε ο Στ. Πέτσας για τα γηροκομεία, την ώρα που πεθαίνουν γέροντες, με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα: «Ενα από τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας μας, που συγκράτησε σημαντικά και τον αριθμό των θυμάτων, ήταν ότι αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το θέμα των γηροκομείων, και γενικά των ευάλωτων τμημάτων του πληθυσμού», δήλωσε χτες ο υπουργός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ