Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ - 32η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ
Χωρίς ιατρείο απογεύματα και Σαββατοκύριακα

Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Την παύση των ιατρείων για τις μη εργάσιμες ώρες της μέρας και τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο, εξαιτίας έλλειψης ιατρικού προσωπικού, μόνιμων και οπλιτών ιατρών. Για το θέμα αυτό, που αναδεικνύει πως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και οι στρατευμένοι υπηρετούν κάτω από ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, όπου αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Με έγγραφά τους η Ενωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου - Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ) καθώς και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) κάνουν γνωστό ότι με έγγραφό της η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (ΤΑΞΠΖΝ) ενημέρωσε το προσωπικό των Μονάδων της Φρουράς Βόλου ότι, από 4 Αυγούστου 2020, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αναστέλλεται η λειτουργία του Σταθμού Επανεκτισήμων (ΣΤΕΠ) για τις μη εργάσιμες ώρες της ημέρας και κατά τα Σαββατοκύριακα, τα δε περιστατικά θα εξυπηρετούνται - παραπέμπονται - διακομίζονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού Επανεκτισήμων στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στον Βόλο;

2. Σε ποια άλλα ΣΤΕΠ στην Επικράτεια παρουσιάστηκαν προβλήματα, λόγω έλλειψης του ως άνω προσωπικού (ιατρικού - νοσηλευτικού);

3. Μέχρι πότε θα παραμείνει το ιατρικό και νοσηλευτικό στρατιωτικό προσωπικό στις πύλες εισόδου της χώρας, για τη διερεύνηση Covid-19, έργο που έρχεται σε αντίθεση με την αποστολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καλύπτοντας κενά που, με ευθύνη της κυβέρνησης, δημιουργήθηκαν από την έλλειψη ιατρών και νοσηλευτών στις κρατικές δομές Υγείας;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ