Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα όριά του το υγειονομικό σύστημα στο νησί

Την πολιτική της κυβέρνησης που υπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε βάρος της υγείας του λαού, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων κορονοϊού μόλις το τριήμερο 17 - 19 Αυγούστου.

«Ηδη στο Βοστάνειο Νοσοκομείο υπάρχει ένας ασθενής διασωληνωμένος και άλλοι έξι σε απομονωμένους θαλάμους, στη Λέσβο δηλαδή το σύστημα έχει φτάσει στα όριά του», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταγγέλλει ότι «το αλαλούμ που επικρατεί στη λήψη των τεστ και στην ενημέρωση από την πολιτική προστασία όσων ιχνηλατούνται, αποδεικνύει την παντελή έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και στοιχειώδους υποδομής για να εφαρμοστούν ακόμα και αυτά τα ανεπαρκή μέτρα που εξαγγέλλει κάθε μέρα η κυβέρνηση».

Η ΤΕ Λέσβου τονίζει ότι «έχει γίνει σε όλους καθαρό πως μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν τίποτα. Η αθώωση του ανοίγματος στους τουρίστες ακούγεται σαν ανέκδοτο στα αυτιά των συμπολιτών μας. Οταν έχει ελεγχθεί μόνο το 12% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας, πόσα κρούσματα είχε το υπόλοιπο 88%; Και πόσοι από αυτούς συγχρωτίζονται στα ίδια μέρη με τον ντόπιο πληθυσμό; Η στοχοποίηση των νέων και της χαλάρωσης της ατομικής ευθύνης γίνεται μόνο και μόνο για να κρύψουν τη μεγάλη αλήθεια: Οτι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο βελτίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού μάς βρίσκει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση από το πρώτο...». Καλεί τέλος «όλους τους φορείς της πόλης να απαιτήσουν από την κυβέρνηση εδώ και τώρα μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας στο νησί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ