Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Ο μοριακός αναλυτής δεν λειτούργησε ποτέ!

Την άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης της επιδημίας, ταυτόχρονα με την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό, υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για μαζική εξάπλωση από τη μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ και «προσάρμοσε» τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, κυρίως του Τουρισμού και των Μεταφορών.

Στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι ο μοριακός αναλυτής που διαθέτει το νοσοκομείο ουδέποτε λειτούργησε, παρά τις διαβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς, με αποτέλεσμα τα τεστ να πηγαίνουν στην Αθήνα, να καθυστερεί η έκδοση των αποτελεσμάτων και ο κίνδυνος της διασποράς του ιού στην κοινότητα να αυξάνεται.

Επισημαίνει ότι «στο νομό θα έπρεπε να γίνουν τα εξής απλά πράγματα: Αντικειμενική ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων, μαζικά τεστ σε κατοίκους, επισκέπτες και πρόσφυγες, ενίσχυση της ΜΕΘ με προσωπικό και υλικά και γενικότερα ενίσχυση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου. Εξασφάλιση χώρων με σίτιση από την Περιφέρεια προκειμένου να μένουν όλοι οι άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί θετικοί, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μείωση της διασποράς».

Το Σωματείο, αφού σημειώνει ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με κριτήριο την υγειονομική ασφάλεια των κατοίκων και των εργαζομένων του νοσοκομείου, απαιτεί:

  • Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, με προτεραιότητα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων Μέσων Ατομικής Προστασίας. Προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • Να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων με επαγγελματική έκθεση στον SARS-CoV-2 και αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους.
  • Να γίνεται προληπτικός εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς/προσυμπτωματικούς νοσούντες.
  • Να εξασφαλισθούν τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας για τους εργαζόμενους στις δημόσιες και ιδιωτικές μονάδες Υγείας και να παρθούν πρόσθετα συλλογικά οργανωτικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους.
  • Να αναπτυχθούν περισσότερα δημόσια εργαστήρια για διενέργεια εξετάσεων SARS-COV-2.
  • Να προσληφθούν μόνιμοι ιατροί Εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ