Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας άμεση πρόσληψη όλων των αναπληρωτών σε όλες τις δομές και όλες τις ειδικότητες σε μία φάση, στα τέλη Αυγούστου, και αύξηση των πιστώσεων για προσλήψεις.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Θεσσαλονίκης και την Α' ΕΛΜΕ. Την Τρίτη 25 Αυγούστου προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση, στις 11 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Χτες, οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους στον περιφερειακό διευθυντή, με το πανό και τα συνθήματά τους απαίτησαν «κανένας απλήρωτος - απολυμένος» και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ώστε να μπει τέρμα στο αίσχος της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης.

Επιπλέον, διεκδικούν μέτρα στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών (δωρεάν μετακίνηση, στέγαση, σίτιση κ.λπ.). Οι Διευθύνσεις να δώσουν το σύνολο των κενών της κάθε περιοχής και να μην μπουν σε διαδικασία ιεράρχησής τους. Η τοποθέτηση να γίνει με ευθύνη των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Να λυθεί άμεσα, με πολιτική απόφαση, το ζήτημα του παραβόλου και να ενταχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί κανονικά στους πίνακες. Να μην απολυθεί ούτε ένας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ