Τετάρτη 14 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Προσπάθειες εξωραϊσμού ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

408 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ 6 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα 24ωρο, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει τους 462. 89 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.060.

Η γεωγραφική κατανομή των 408 κρουσμάτων έχει ως εξής: 12 εισαγόμενα, 170 στην Αττική (27 συνδέονται με γνωστές συρροές), 36 στη Θεσσαλονίκη (7 συνδέονται με γνωστές συρροές), 35 στην Κοζάνη, 17 στην Καστοριά, 13 στα Γιάννενα, από 8 σε Βοιωτία και Κορινθία, από 6 σε Ημαθία και Κέρκυρα, 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίζονται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σε μία ακόμα προσπάθεια να συγκαλύψει την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία και τις συνέπειές της εν μέσω πανδημίας κατέφυγε χτες ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης. Για να ξεπλύνει τη διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης, είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται μετακινήσεις προσωπικού», χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εμπειρία του μετακινούμενου και εξουθενωμένου προσωπικού από τμήμα σε τμήμα και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα, βέβαια, σιωπά μπροστά στην εμπειρία των χιλιάδων συμβασιούχων - επικουρικών που καταλήγει στα αζήτητα και ενώ υπηρετούν για χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία απολύονται, καθώς όλες οι κυβερνήσεις αρνούνται να τους μονιμοποιήσουν.

Ο υφυπουργός έκανε επίσης λόγο για «όλο και περισσότερα τεστ κάθε μέρα, 13.000 - 14.000», όταν μόλις μια μέρα πριν, ακόμα και το Παρατηρητήριο Παρακολούθησης για τον κορονοϊό επιβεβαίωνε ότι τα τεστ μειώνονται βδομάδα με τη βδομάδα και είναι σχεδόν 10.000, σημαντικό μέρος των οποίων πραγματοποιείται στις πύλες εισόδου της χώρας. Οσο για την «επάρκεια των rapid tests», χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της χτεσινής γενικής εφημερίας στον «Ευαγγελισμό», στις 11 το βράδυ είχαν απομείνει μόλις 10 (!), ενώ τα κρούσματα σε υγειονομικούς πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Προκλητικός ήταν όμως και ο ισχυρισμός του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά περί «ασφαλών σχολείων», ο οποίος συνοδεύτηκε από τα γνωστά «στοιχεία» που διαμορφώνουν τα εκπτωτικά πρωτόκολλα και διατηρούν ανοιχτά τμήματα και σχολεία παρά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, χωρίς να γίνονται έλεγχοι σε τμήματα που κλείνουν, σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, χωρίς ιχνηλάτηση.

Απόλυτο αλαλούμ επικράτησε σε σχέση με το αν περιλαμβάνονται στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων τα επιβεβαιωμένα τεστ που γίνονται στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Γκ. Μαγιορκίνη να δίνει τρεις διαφορετικές απαντήσεις: Δεν περιλαμβάνονται, περιλαμβάνονται μερικώς, περιλαμβάνονται όλα. Κάτι που και αυτό μαρτυρά την πλήρη ασυδοσία του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την απουσία κρατικού ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ