Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Να παρθούν πίσω οι τιμωρητικές αναφορές στους εργαζόμενους που αγωνίζονται

Να ποινικοποιήσει τους αγώνες εργαζομένων, «ακόμα και πριν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αντισυνδικαλιστικό νόμο», προσπαθεί η διοίκηση του δήμου Περιστερίου, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου έχει βγάλει σε αναφορά και έχει καλέσει σε απολογία όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν σε κινητοποίηση στις αρχές Οκτώβρη, διεκδικώντας τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας και μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. Μάλιστα, κατηγορεί εργαζόμενους, συνδικαλιστές της Σωματειακής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής ως «υποκινητές» της διαμαρτυρίας!

Με την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν να χορηγηθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που έχουν να δοθούν εδώ και δύο χρόνια (2019-2020), ανέδειξαν τα προβλήματα των ακατάλληλων κτιριακών εγκαταστάσεων και οχημάτων που χρησιμοποιούν, απαίτησαν μέτρα προστασίας από την πανδημία, όπως τεστ, ιδιαίτερα στο αμαξοστάσιο όπου υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα, θερμομέτρηση κατά την είσοδο εργαζομένων και επισκεπτών, καθώς και τον τερματισμό του συνωστισμού στα λεωφορεία του δήμου που μεταφέρουν τους εργαζόμενους στα πόστα εργασίας τους.

«Η διοίκηση Παχατουρίδη να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και να πάρει πίσω τις τιμωρητικές αναφορές απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου που αγωνίζονται», απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου, ενώ τονίζει πως με τη στάση της «ξεγυμνώνεται ακόμα περισσότερο στα μάτια των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ