Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σταμάτησε ο έλεγχος των τεστ από άλλες περιοχές

Σε αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «έτοιμου και ενισχυμένου» δημόσιου συστήματος Υγείας, η πραγματικότητα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας παραμένει αυτή των τεράστιων ελλείψεων που αφήνουν εκτεθειμένους τους υγειονομικούς και το λαό. Στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), όπως οι μάσκες και τα γάντια που δίνονται με το σταγονόμετρο, ήρθε να προστεθεί η διακοπή εξέτασης των τεστ από τις άλλες πόλεις της Θεσσαλίας.

Οπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί, η σύμβαση, που είχε υπογράψει το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου ο Οργανισμός να καλύπτει τις δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού, έληξε πριν από έναν και πλέον μήνα και δεν ανανεώθηκε μέχρι σήμερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και την Πέμπτη το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού να διενεργεί ελέγχους για όλη τη Θεσσαλία με ίδιους πόρους. Από την Παρασκευή όμως αυτή η διαδικασία σταμάτησε.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μέχρι να υπογραφεί η νέα σύμβαση και να καλυφτεί το εργαστήριο με νέα αντιδραστήρια, τα δείγματα των ύποπτων κρουσμάτων που αποστέλλονται από το Νοσοκομείο Βόλου προς τη Λάρισα, πλέον θα εξετάζονται από τον ΕΟΔΥ στην Αθήνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται κυρίως για την καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων, μεσούσης της έξαρσης της πανδημίας. Επιπροσθέτως, εξαιτίας αυτής της εμπλοκής για τις επόμενες μέρες σταματά η επίσημη ενημέρωση από το Συντονιστικό Οργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την COVID-19.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ