Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΡΙΖΑ
«Θα λογαριαστεί μετά»... Νο2

Τους όρους ώστε να συνεχίσει να «βάζει πλάτη» στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, με τους γνωστούς όρους του κεφαλαίου, επαναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες σε όλους τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της στάσης του όλο το προηγούμενο διάστημα, από το «θα λογαριαστούμε μετά» του πρώτου λοκντάουν έως τις εκκλήσεις για άνοιγμα του τουρισμού με τα «πρωτόκολλα» του τουριστικού κεφαλαίου μια ώρα αρχύτερα.

Στο πλαίσιο αυτό, με άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής, ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, υπενθυμίζει ότι από την περασμένη άνοιξη στον ΣΥΡΙΖΑ «βάλαμε πλάτη στη μάχη κατά της πανδημίας», και... αμέσως μετά «καταθέσαμε προτάσεις, υποδείξαμε λάθη και αστοχίες», όπως λέει την «εποικοδομητική κριτική» του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαιώνει πως «αν χρειαστεί, θα βάλουμε ξανά πλάτη», ζητώντας μια «μίνιμουμ συνεννόηση» σε ορισμένα σημεία.

Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνει την πρότασή του για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ψελλίζει κάτι περί της ανάγκης ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας «με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να μη βρεθεί ξανά στα όριά του», δηλαδή ακριβώς αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της Υγείας, ζητάει εκ νέου «κοινή συμφωνία όλων μας σε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής» και «πάγωμα όλων των νόμων που ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, οι οποίοι πλήττουν την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες», δηλαδή ένα προσωρινό «πάγωμα» των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων ώστε να διασφαλιστεί η υποταγή των εργαζομένων στα προτάγματα του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ, με φόντο την εικόνα των τεράστιων ελλείψεων και ανεπαρκειών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για την οποία φέρουν από κοινού την ευθύνη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν έναν ακόμα αποπροσανατολιστικό σκυλοκαβγά το Σαββατοκύριακο, με αφορμή ανάρτηση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Ν. Ρωμανού, ο οποίος αντιπαρέβαλε δύο γραφήματα, ένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τους θανάτους από Covid και ένα με δημοσκοπικά ευρήματα.

Ο κουρνιαχτός δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη αμφότερων για την πολιτική υποχρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας, για το κλείσιμο νοσοκομείων, τις ελλείψεις προσωπικού και τις ανεπαρκείς υποδομές, για την προώθηση της εμπορευματοποίησης και την πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα, πολιτική που αποτελεί και την κοινή βάση πάνω στην οποία κινούνται και στο πλαίσιο της οποίας ο κατά τ' άλλα μαινόμενος ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει προτάσεις για «υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ