Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Αναδεικνύουν τα τεράστια προβλήματα σε νοσοκομεία και ΠΦΥ
Στη Δράμα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και των θανάτων στο νομό Δράμας, η κατάσταση στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής αποτυπώνουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που θυσίασε τα μέτρα για την υγεία του λαού στο βωμό των «αντοχών της οικονομίας», των απαιτήσεων του κεφαλαίου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ.

Σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Δράμας, επισημαίνει, «η κυβέρνηση "ανακατεύοντας την τράπουλα" προσπαθεί άρον άρον να μπαλώσει τις τεράστιες ελλείψεις (...) Μετέτρεψε 2 κλινικές σε κλινικές Covid-19 δυναμικότητας 70 κρεβατιών, τα οποία είναι όλα γεμάτα και πλέον γίνονται μεταφορές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής. Το υπάρχον, ελάχιστο προσωπικό δουλεύει ακατάπαυστα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τους ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα, σ' αυτές τις συνθήκες, υπάρχουν μόνο 4 ειδικοί παθολόγοι, όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 11 και αυτές τις μέρες δεν υπάρχει πνευμονολόγος λόγω νοσηλείας. Κλείνει τα Κέντρα Υγείας και τις άλλες δομές ΠΦΥ μεταφέροντας προς το νοσοκομείο ιατρικό προσωπικό, αφήνοντας χωρίς ιατρική φροντίδα χιλιάδες πολίτες στην περιφέρεια του νομού. Μετέτρεψε το νοσοκομείο σε νοσοκομείο μιας νόσου, αφού έκλεισε όλα τα εξωτερικά και τακτικά ιατρεία, περιέκοψε 80% τα χειρουργεία, αναστέλλοντας χιλιάδες ραντεβού και προγραμματισμένα χειρουργεία. Οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν όλο αυτό το διάστημα αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό (...) Το νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί με το 50% του ιατρικού προσωπικού που απαιτείται με βάση το κουτσουρεμένο οργανόγραμμα. Αντίστοιχα ποσοστά ισχύουν και για το υπόλοιπο προσωπικό. Οι ελλείψεις στα Μέσα Ατομικής Προστασίας είναι σοβαρές (...) Αρκετοί υγειονομικοί έχουν νοσήσει και βρίσκονται εκτός μάχης μια τέτοια κρίσιμη περίοδο».

Στην Πιερία

Αντίστοιχα, την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κατερίνης και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναδεικνύει η Τομεακή Επιτροπή Πιερίας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο Κατερίνης«λειτουργούν 8 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων τα 6 για περιστατικά κορονοϊού και τα άλλα 2 για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε ολόκληρο το νομό. Η κλινική που λειτουργεί για κρούσματα κορονοϊού, μετά βίας εξυπηρετεί όλα τα περιστατικά, ενώ για να δημιουργηθεί μετακινήθηκε και συμπτύχθηκε η Μαιευτική με τη Χειρουργική».

Επίσης, «σε ΤΟΜΥ της Κατερίνης, τα τακτικά ιατρεία έχουν ανασταλεί κατά 80%. Στα Κέντρα Υγείας του νομού Πιερίας η κατάσταση είναι εξίσου άσχημη, καθώς μέρος του προσωπικού έχει μετακινηθεί για να "μπαλώσει" τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο (...) Επιπλέον δεν λειτουργούν τα αγροτικά ιατρεία στο νομό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ