Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στις δεκάδες απολύσεις στην «Ολυμπιακή Ζυθοποιία»

Παρέμβαση στην «Ολυμπιακή Ζυθοποιία», εταιρεία του πολυεθνικού ομίλου «Carlsberg», πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής και Νήσων, καταγγέλλοντας δεκάδες απολύσεις που έκανε η εργοδοσία πριν από δυο βδομάδες.

Το Συνδικάτο ζήτησε να συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας, ωστόσο «ο διευθύνων σύμβουλος και ο διευθυντής πωλήσεων συνάντησαν τους συνδικαλιστές στην είσοδο των εγκαταστάσεων, αρνούμενοι να τους επιτρέψουν την είσοδο στα γραφεία της εταιρείας, επικαλούμενοι προσχηματικά τα μέτρα για τον κορονοϊό και παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί για το αίτημα του Συνδικάτου για συνάντηση, γραπτά και τηλεφωνικά, δύο μέρες πριν». Στο αίτημα ανάκλησης των απολύσεων οι διοικούντες της εταιρείας απάντησαν «με το κυνικό "κάναμε κάποιες αλλαγές" και "θα τοποθετηθούμε γραπτώς γι' αυτά που μας καταλογίζετε"».

Οι συνδικαλιστές συνομίλησαν για αρκετή ώρα με όλους τους εργαζόμενους που προσέρχονταν για να μπουν στα γραφεία, μοίρασαν την ανακοίνωση και τους κάλεσαν σε συσπείρωση στις γραμμές του σωματείου. Επίσης μετέβησαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ήταν κλειστή, με μία υπάλληλο να τους λέει ότι η επικοινωνία γίνεται πλέον μόνο με email (!), επιβεβαιώνοντας ξανά ότι η κυβέρνηση έχει δώσει «εντολή στις Επιθεωρήσεις Εργασίας να αποτραβηχτούν ακόμη περισσότερο από τους χώρους δουλειάς, για να επικρατήσει πλήρως η ασυδοσία και να έχει λυμένα τα χέρια της η εργοδοσία ώστε να απολύει σε συναντήσεις με Skype και να τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ