Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εκθετική εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα

5.960 κρούσματα και 110 νεκροί σε 3 μέρες

Στην καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» ακόμα και για τη διάρκεια της καραντίνας, αλλά και για τη μετατροπή του συστήματος Υγείας σε σύστημα της μίας νόσου (!) επέμεινε και χτες η κυβέρνηση, τη στιγμή που η εκθετική εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα φέρει ατόφια τη σφραγίδα της πολιτικής της με «πυξίδα» την υπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Μέσα σε 3 μέρες επιβεβαιώθηκαν άλλα 5.960 κρούσματα κορονοϊού και ανακοινώθηκαν ακόμα 110 θάνατοι. Οι θάνατοι, οι οποίοι αυξάνονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες, έφτασαν συνολικά τους 825, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58.187.

Συνεχώς ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, φτάνοντας χτες τους 239 (το 43,1% είναι μεταξύ 40 - 64 ετών και το 54,8% άνω των 65 ετών).

Χτες Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.490 νέα κρούσματα και 41 θάνατοι. Τα 413 κρούσματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 390 στην Αττική, ενώ 20 Περιφερειακές Ενότητες κατέγραψαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με τα περισσότερα σε Λάρισα (63), Εβρο (54), Σέρρες (49) και Ημαθία (46),

Την Κυριακή προστέθηκαν άλλοι 35 νεκροί και 1.914 κρούσματα. Από αυτά, 483 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, 396 στην Αττική, 106 στο Κιλκίς και 125 στην Πέλλα. Διψήφιος ήταν ο αριθμός κρουσμάτων σε 21 ΠΕ.

To Σάββατο, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ από τα 2.556 νέα κρούσματα, 637 εντοπίστηκαν στην Αττική, 560 στη Θεσσαλονίκη, 151 στη Δράμα, 137 στη Λάρισα. 27 ΠΕ κατέγραψαν διψήφιο αριθμό.

Αλλα 132 κρούσματα μέσα στο τριήμερο ανακοινώθηκαν ως υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη χτεσινή επίσημη ενημέρωση, ο μέσος όρος ημερήσιων διαγνώσεων υπερβαίνει πλέον τις 2.000, ενώ γίνονται 240 - 250 εισαγωγές τη μέρα στα νοσοκομεία. Βαρύτερο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα. Σε σχέση εξάλλου με το αν υπάρχει μετάλλαξη του ιού με αυξημένη μεταδοτικότητα, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν ακόμα τέτοια επιστημονικά τεκμήρια, ούτε τέτοιες αναφορές στη χώρα.

Απογειώνεται και η προκλητικότητα της κυβερνητικής προπαγάνδας

Την ίδια ώρα, και στη χτεσινή κυβερνητική ενημέρωση απογειώθηκε η προπαγάνδα περί «ατομικής ευθύνης». Σε μια ακόμα προσπάθεια συσκότισης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης, που δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού, αναφέρθηκε εισηγητικά ότι «από τον καθένα από εμάς και από όλους μαζί εξαρτάται πώς θα ζήσουμε φέτος τις γιορτές αλλά και το 2021»!

Εξίσου χαρακτηριστική - λες και δεν είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση για αυτήν την κατάσταση - ήταν η εισηγητική αναφορά ότι «οι πολίτες, με χρόνια νοσήματα ή μη, δεν θα πρέπει να παραμελούν την υγεία τους», καθώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα «από την προηγούμενη άνοιξη για ομάδες ασθενών με υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι απέφευγαν να επισκεφτούν το γιατρό τους, λόγω φόβου μην κολλήσουν Covid».

Ολα αυτά ενώ η ίδια η κυβέρνηση «διαφήμιζε» την τεράστια μείωση των επισκέψεων ασθενών στα νοσοκομεία στο πρώτο κύμα, προέτρεπε σε ιατρικές διαγνώσεις μέσω τηλεφώνου, ενώ και τώρα μετατρέπει ξανά το δημόσιο σύστημα Υγείας σε σύστημα της μίας νόσου, αναστέλλει μέχρι και το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων και το σύνολο των τακτικών εξωτερικών ιατρείων σε περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» (Θεσσαλονίκη, Σέρρες κ.α.), ξεχαρβαλώνει κι άλλο την υποστελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετακινώντας προσωπικό στα νοσοκομεία, αφήνει αθωράκιστα στην εσωτερική διασπορά τα νοσοκομεία, χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας υγειονομικών και ασθενών, και αρνείται την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ώστε να μπορούν πραγματικά όλοι οι ασθενείς να φροντίσουν την υγεία τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ