Τρίτη 10 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο

Την αντίθεσή της στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και στη μετατροπή της περιοχής σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο εκφράζει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, με αφορμή την άφιξη στελεχών της 101 Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ, που τους επόμενους μήνες θα «φιλοξενηθεί» στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, κατ' εφαρμογή του «Στρατηγικού Διαλόγου» και της νέας Συμφωνίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις.

Στον σχεδιασμό εντάσσεται και το λιμάνι του Βόλου, για το οποίο το ΓΕΝ ανακοίνωσε μελέτη για την ανάπτυξη κατάλληλων κατασκευών και εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό τριών ελληνικών αρματαγωγών, στο πλαίσιο των νέων επιχειρησιακών σχεδιασμών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι σχετίζονται και εξαρτώνται από τον προγραμματισμό κοινών ασκήσεων με τα αμερικανοΝΑΤΟικά στρατεύματα και την προετοιμασία για μελλοντικές επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Οι κάτοικοι της περιοχής του Βόλου και της Μαγνησίας δεν έχουν κανένα συμφέρον από όλα αυτά! Το κριτήριο και της σημερινής κυβέρνησης για την επέκταση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, οι μπίζνες, το πώς θα αρπάξει περισσότερα από την εμπλοκή και το παζάρι, από τη μοιρασιά, από την προωθούμενη συνεκμετάλλευση και συνδιαχείριση, παραχωρώντας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα: «ο λαός του Βόλου σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί την εγκληματική διεύρυνση της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Οι Βολιώτες έχουν πλήρη συνείδηση του γεγονότος ότι στην περιοχή μας σταθμεύουν δολοφονικά τάγματα, σε πλήρη ετοιμότητα να σκορπίσουν τον θάνατο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Αφρικής για την εξυπηρέτηση των οικονομικών και γεωστρατηγικών ανταγωνισμών του αμερικανικού κεφαλαίου. Εχουν πλήρη συνείδηση των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός από την ανανέωση της συμφωνίας που ενισχύει το καθεστώς της εμπλοκής της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανταγωνισμούς. Γνωρίζουν τι σημαίνει η περιοχή της Μαγνησίας και της Λάρισας να γίνεται στόχος - μαγνήτης επιθέσεων σε περίπτωση πολεμικών συγκρούσεων

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και πάλη για να ξηλωθούν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τη χώρα μας. Να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να σταματήσει η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουμε τον Βόλο λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών(2023-07-12 00:00:00.0)
Να σταματήσει η μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο(2022-08-19 00:00:00.0)
Προχωρά η κατασκευή των υπόστεγων για τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ(2021-01-20 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη στη μετατροπή της πόλης σε δολοφονικό ορμητήριο(2019-10-04 00:00:00.0)
Η χώρα μας ΝΑΤΟικός «αστυνομικός» του εναέριου χώρου στα Βαλκάνια(2019-06-08 00:00:00.0)
Ανοιχτό το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο(2009-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ