Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Βιδάλη

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής συνάντησης που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Σωματείων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του σπιτιού του Κώστα Βιδάλη (υπάρχει σχετικό κληροδότημα στην ΕΣΗΕΑ), ενώ σημείωσε επίσης ότι θα γίνει και μια εκδήλωση στη μνήμη του, στον τόπο της θυσίας του.

Με αφορμή την παραπάνω αναφορά, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για τον δημοσιογράφο - υπόδειγμα Κώστα Βιδάλη, ο οποίος δολοφονήθηκε βάναυσα κάνοντας τη δουλειά του ως απεσταλμένος του «Ριζοσπάστη» στον θεσσαλικό κάμπο τον Αύγουστο του '46. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «οι ιστορικές αναφορές, η γνώση κυρίως νεότερων συναδέλφων για την ιστορία αυτού του κλάδου, για τις δυσκολίες που πέρασε, για τα "πέτρινα χρόνια" που ζήσαμε σε άλλες δύσκολες εποχές, έχουν αξία και για το σήμερα. Γιατί όταν συντηρείται η ιστορική μνήμη και γίνεται γνωστή, γίνεται και παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα, που δεν είναι λίγα.

Γιατί αυτοί οι άνθρωποι μάτωσαν, υπέφεραν, άλλοι δολοφονήθηκαν, άλλοι φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, για να μπορούν να έχουν σήμερα δικαιώματα οι εργαζόμενοι. Αυτές τις κατακτήσεις, αυτά τα δικαιώματα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τα πάρουν πίσω εν ονόματι μιας δύσκολης οικονομικής κατάστασης λόγω της οικονομικής κρίσης, ή με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ