Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Ράντζα στο «Αττικόν», κάμερες στο ΚΑΤ, καμία εισαγωγή στον «Αγιο Σάββα»

Το αδιέξοδο που προκαλεί η πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος Υγείας αποτυπώνεται καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία, κι ενώ η κυβέρνηση, που συνειδητά αρνείται να πάρει μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης, αναζητά ενόχους στο πρόσωπο των εργαζομένων για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Στον «Αγιο Σάββα», 4 Παθολογικές και Χειρουργικές κλινικές παραμένουν κλειστές, η διασπορά κρουσμάτων εντοπίζεται πλέον σχεδόν σ' όλα τα τμήματα, ενώ χτες δόθηκε εντολή να μη γίνεται καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο. Κι όλα αυτά σ' ένα από τα ελάχιστα και μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας.

Με ή χωρίς πανδημία το «Αττικόν» γεμίζει ράντζα και χτες, άλλη μια μέρα, κατέκλυσαν τους διαδρόμους του νοσοκομείου, δημιουργώντας απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας για δεκάδες ασθενείς στην Παθολογική κλινική. Το αδιανόητο, εξευτελιστικό και επικίνδυνο καθεστώς των ράντζων θέτει σε άμεσο κίνδυνο και τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε μη Covid και Covid κλινικές, αυξάνοντας τον κίνδυνο της διασποράς.

Την ίδια ώρα, η μετατροπή της ΜΑΦ του ΚΑΤ σε ΜΕΘ Covid συνοδεύτηκε και από εγκατάσταση καμερών βιντεοεπιτήρησης που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους. Την απεγκατάστασή τους απαιτεί το Σωματείο Εργαζόμενων στο νοσοκομείο, καθώς δεν πληρούνται τα κριτήρια προστασίας προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων. Οπως αναφέρει το Σωματείο, «το σύστημα βιντεοεπιτήρησης στις ΜΕΘ, αντικειμενικά, συνεπάγεται την οπτική καταγραφή του χώρου μέσα στον οποίο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέχει τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και των εργαζομένων» και διαμηνύει ότι «οι εργαζόμενοι δεν συναινούν στην καταγραφή».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιχειρεί να στελεχώσει τις ΜΕΘ Covid με μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση. Μεταξύ των μετακινούμενων εργαζομένων είναι και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», Κ. Καταραχιάς, ο οποίος αν και ακτινολόγος μετακινείται στη ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την πρακτική της κυβέρνησης και σημειώνει πως η μετακίνηση αυτή «συνδέεται με τον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου τις προηγούμενες μέρες για να ανακληθούν οι απαράδεκτες ΕΔΕ σε βάρος γιατρών επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό (...) Συνδέεται συνολικά με τη συνδικαλιστική δράση των υγειονομικών», τονίζοντας πως οι προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης «θα πέσουν στο κενό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ