Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΖΑΝΗ
Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» με τη λειτουργία της ΜΕΘ στο «Μαμάτσειο»

Συνεχίζεται η κυβερνητική κοροϊδία σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ στο «Μαμάτσειο» Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου σε «όλο τους το μεγαλείο» φαίνονται τα αδιέξοδα της πολιτικής των «μπαλωμάτων».

Θυμίζουμε πως η λειτουργία της συγκεκριμένης ΜΕΘ έχει αναγγελθεί αρκετές φορές, από το πρώτο κύμα της πανδημίας, με τελευταία στη 1 Δεκέμβρη, οπότε ανακοινώθηκε πως λειτουργεί με 10 κλίνες μετά την επιστροφή ενός εντατικολόγου που είχε αποσπαστεί στη μοναδική ΜΕΘ της Δυτικής Μακεδονίας, στο ΓΝ Πτολεμαΐδας. Τελικά αποδείχθηκε πως αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, και ο διοικητής του Νοσοκομείου δήλωσε πριν από λίγες μέρες πως οι 5 κλίνες ΜΑΦ του «Μαμάτσειου» θα μετατραπούν σύντομα σε κλίνες ΜΕΘ.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΓΝ Κοζάνης με τη συμμετοχή του γγ του Υπουργείου Υγείας, Γ. Κωτσιόπουλου, ο οποίος μετά το πέρας της υποστήριξε πως «υπήρξε δέσμευση από όλους ότι στις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει η μονάδα, όπως το έχουμε σχεδιάσει και το έχει σχεδιάσει η διοίκηση». Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις, η ΜΕΘ του «Μαμάτσειου» αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, με τελικά 3 κλίνες.

Σε σχόλιό της για τη συζήτηση και τις αντιπαραθέσεις σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει πως από το ζήτημα αναδεικνύεται η ανάγκη άμεσης ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών, των εργαζομένων και του λαού, για τη λειτουργία της ΜΕΘ με πλήρη στελέχωση, με όλη την επιστημονική σημασία του όρου, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός εξειδικευμένου τμήματος, αλλά και συνολικών μέτρων ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με παράλληλη ουσιαστική επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Τονίζει πως είναι ξεκάθαρο ότι με «μπαλώματα» δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχει διαχρονικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει οδηγήσει το «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο, πριν ακόμα από τον κορονοϊό, να λειτουργεί με 40% κενές οργανικές θέσεις, με τη χρηματοδότηση του κράτους να έχει μειωθεί στο μισό κ.ά.

Στο μεταξύ, στην ψυχιατρική κλινική «ΣΠΙΝΑΡΗ» στην Κοζάνη αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Πλέον έχουν διαγνωστεί συνολικά τρεις εργαζόμενοι και δεκαεπτά τρόφιμοι της κλινικής θετικοί στον ιό, ενώ τουλάχιστον επτά ήταν οι ασθενείς της κλινικής που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας.

Κατέληξε και τρίτη εργαζόμενη του ΓΝ Καβάλας

Την ίδια ώρα, ακόμα μία εργαζόμενη θύμα του κορονοϊού μετρά ανάμεσα στο προσωπικό του το ΓΝ Καβάλας, ανεβάζοντας σε 3 τους νεκρούς τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για μια 51χρονη, μητέρα δύο παιδιών, διοικητική υπάλληλο, προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού, η οποία κατέληξε χτες το πρωί.

Η γυναίκα νοσηλευόταν σε κλινική κορονοϊού του Νοσοκομείου και στις 18 Νοέμβρη εισήχθη σε ΜΕΘ. Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες, και συγκεκριμένα στις 4 και στις 6 Δεκέμβρη κατέληξαν ένας 52χρονος διοικητικός υπάλληλος και μια 62χρονη νοσηλεύτρια του ΓΝ Καβάλας αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ