Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τις συνθήκες εργασίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Παρεμβάσεις σε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία οι εργαζόμενοι δουλεύουν για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου, έκανε χτες ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Οι εξορμήσεις και η συζήτηση με τους εργαζόμενους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της δράσης του Συλλόγου, καθώς αν και τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω των μέτρων για την πανδημία, πολλοί εμποροϋπάλληλοι δουλεύουν και μάλιστα «με εξαντλητικούς ρυθμούς και σε συνθήκες που θέτουν την υγεία και την ασφάλειά μας σε κίνδυνο», όπως σημείωναν.

Σε όσα έχει διαπιστώσει και καταγγέλλει το σωματείο, περιλαμβάνεται η δουλειά σε χώρους χωρίς κατάλληλο εξαερισμό, με κλειστές ή φρακαρισμένες από τον όγκο των εμπορευμάτων εξόδους κινδύνου, ακόμα και εργασία στον ίδιο χώρο όπου γίνονται εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης των καταστημάτων.

Στο κατάστημα της εταιρείας «Hondos Center» στην Ερμού, όταν οι εκπρόσωποι του σωματείου ζήτησαν να ανέβουν τα ρολά, να ανοίξουν οι έξοδοι κινδύνου και να μιλήσουν με τους εργαζόμενους, «η απάντηση εκπροσώπου της επιχείρησης ήταν ότι μέσα στο κατάστημα δεν εργάζονται συνάδελφοι της συγκεκριμένης επιχείρησης αλλά εργολάβου και κάνουν απογραφή». Μάλιστα, η εργοδοσία έσπευσε να απομακρύνει «20 περίπου εργαζόμενους από πλαϊνή πόρτα», προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το καθεστώς και τη σχέση εργασίας τους. Αντίστοιχα, στο κατάστημα της αλυσίδας αθλητικών ειδών «Zakcret» η έξοδος κινδύνου ήταν «φρακαρισμένη με σκαμπό και εμπορεύματα», ενώ μετά την αποχώρηση του σωματείου «κατέβασαν και το εξωτερικό ρολό για να μην έχουν ξανά ενοχλητικές επισκέψεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ