Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ
Καταγγέλλει τη συμφωνία της κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ

Τη νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ, για τη δημιουργία αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Με τη συμφωνία αυτή, την οποία το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε επίσημα αποκαλώντας την ως "τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών", η ελληνική κυβέρνηση παραδίδει για 22 ολόκληρα χρόνια στην ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία "Elbit Systems" την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι του ποσού των 1,365 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο σύστημα Υγείας στενάζει κάτω από το βάρος της πανδημίας και η κυβέρνηση μειώνει το κονδύλι στον προϋπολογισμό για την Υγεία.

Μεθοδεύει, επίσης, το πέρασμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΛΒΟ) σε ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία, με αντάλλαγμα την αντικατάσταση των στρατιωτικών τζιπ και των ελληνικών τουφεκιών με αντίστοιχα ισραηλινού σχεδιασμού. Δηλαδή, δεσμεύει για 22 χρόνια την ανεξαρτησία της αμυντικής ικανότητας της αεροπορίας μας σε μια ξένη δύναμη, τα επεκτατικά και φιλοπόλεμα συμφέροντα της οποίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Το Ισραήλ, από τη μεριά του, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φέρει στο Κέντρο της Καλαμάτας πιλότους από τις αραβικές χώρες του Κόλπου, με τις οποίες απέκτησε πρόσφατα καλές σχέσεις. Το όλο σχέδιο θα δημιουργήσει μια ομοιογενή ομάδα αεροπορικής δύναμης, θα αποφέρει τεράστια κέρδη για το Ισραήλ και θα προσπαθήσει να ευοδωθούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε μια συγκυρία που και οι δυο κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο.

Η ελληνική κυβέρνηση βαρύνεται με τεράστιες ευθύνες γι' αυτές τις πολιτικές της επιλογές. Πολύ περισσότερο επειδή γνωρίζει καλά ότι αυτές οι επιλογές δεν προστατεύουν την ειρήνη και ευημερία ούτε του ελληνικού λαού ούτε και των λαών των γειτονικών χωρών, αλλά εξυπηρετούν μόνο οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα των καπιταλιστικών μονοπωλίων, ανάμεσά τους και των ελληνικών. Συμφέροντα που δεν μεταφράζονται σε κανενός είδους κέρδος για τους λαούς της περιοχής, αντίθετα επιφέρουν τεράστιους κινδύνους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ