Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Μέτρα προστασίας και τεστ για όλους τους κατοίκους της Σητείας

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας και να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους τους κατοίκους της Σητείας και όχι μόνο στην κοινότητα Παλαικάστρου, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown μέχρι τις 15 Γενάρη, αναδεικνύει με αίτημα που υπέβαλε η «Λαϊκή Συσπείρωση» προς τη δημοτική αρχή Σητείας.

«Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν οι κινήσεις όσο πιο γρήγορα και συντονισμένα, επειδή είναι μία κατάσταση πρωτόγνωρη όχι μόνο για τον δήμο Σητείας αλλά για όλη την Κρήτη, που πρώτη φορά στην περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο. Δεν είναι θετικό ότι χρειάζονται δύο μέρες για να γίνουν όλα κι όλα 250 τεστ, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν προτάσεις από αρμόδια χείλη να μη γίνουν τεστ σε όλο τον πληθυσμό και μάλιστα σε συγγενείς διαγνωσμένων από την 1η μέρα θετικών κρουσμάτων, που αυτό σημαίνει ότι πιθανά υγιείς πολίτες θα είναι στο ίδιο σπίτι με θετικά κρούσματα. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι περιορίζονται τα μέτρα, ανεπαρκή κατά τη γνώμη μας, μόνο στην τοπική κοινότητα αφήνουν απροστάτευτο μεγάλο μέρος του δήμου, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται και ένας αδικαιολόγητος καθησυχασμός», επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σ. Συμεωνίδης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον δήμαρχο, απαιτώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Παράλληλα, πάνω από 100 κάτοικοι και φορείς υπογράφουν το κείμενο της Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων Παλαικάστρου Σητείας για τη λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, απαιτώντας:

  • Να χρησιμοποιηθεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για τη διαμονή των θετικών κρουσμάτων όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες. Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να πάνε και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου όπου υπάρχουν στενές επαφές.
  • Να εγκατασταθεί γενικός γιατρός με νοσηλευτή στο Παλαίκαστρο.
  • Να στηριχθούν ψυχολογικά όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ειδικούς.
  • Να ενισχυθεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Αμεσα να αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης τις ευθύνες της και να στείλει συνεργεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε ψώνια κ.λπ.
  • Αμεση ενίσχυση της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Σητείας.
  • Να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του Παλαικάστρου.

Κάτω από την πίεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της Επιτροπής Φορέων χτες πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Σ. Συμεωνίδης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα της Επιτροπής, σημειώνοντας πως τα αιτήματα είναι μια «πρώτη απάντηση - αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί έως τώρα. Οι ώρες είναι κρίσιμες και η ταχύτητα εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων είναι τεράστιας σημασίας όχι μόνο για το Παλαίκαστρο, όχι μόνο για τον δήμο Σητείας αλλά για όλο το νομό Λασιθίου και την Κρήτη συνολικά», είπε μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ