Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΠΑΡΤΗ
Συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Στην έλλειψη προληπτικών μέτρων και στις ευθύνες που έχουν για αυτό κυβέρνηση και δημοτική αρχή αναφέρεται ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Σπάρτης, με αφορμή τα 17 κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο «Sparta Inn». Η δομή φιλοξενεί συνολικά 245 πρόσφυγες, ενώ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων έχει μπει σε αυστηρή καραντίνα από τις 31/12 και για 14 μέρες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σημειώνει ότι η συρροή κρουσμάτων δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Οπως επισημαίνει, είχε καταθέσει αίτημα ήδη στις 23/4/2020 στο δήμο, ζητώντας κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν παρθεί και να αποφασίσει για μέτρα που χρειάζονται για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες, στους καταυλισμούς των Ρομά, στους εργαζόμενους του δήμου μας και γενικότερα στους δημότες μας». Ωστόσο η δημοτική αρχή «δεν έφερε ποτέ το θέμα για συζήτηση». Πλέον, «μετά τα κρούσματα στον καταυλισμό Ρομά στις Αμύκλες, τώρα έχουμε τα κρούσματα στο "Spartan Inn"».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί «την κυβέρνηση και το δήμο Σπάρτης, χωρίς άλλη αναμονή και καθυστέρηση, να πάρουν μέτρα: Ελέγχου του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ, όπως και των φιλοξενούμενων προσφύγων. Να προχωρήσουν σε απολυμάνσεις όλων των χώρων, όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα, και να χορηγούνται δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής. Να μεταφερθούν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε χώρο εκτός του ξενοδοχείου. Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν σε όλους είδη πρώτης ανάγκης. Να καταργηθεί η δομή, άμεσα να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ