Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Επιβεβαιώνουν την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του λαού

Eurokinissi

Την ώρα που τα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, μετά από δυόμισι μήνες lockdown, δείχνουν την πολύ αργή αποκλιμάκωσή της, ενώ σημειώνονται και νέες αναζωπυρώσεις και συρροές κρουσμάτων σε κρίσιμους χώρους εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών μέτρων (χώρους δουλειάς, γηροκομεία, δομές προσφύγων κ.α.) και επίσημα αναφέρεται ότι «το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται», η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε τώρα τα αναγκαία μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την προστασία του λαού, επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της κάτω από το «χαλί» του αναγκαίου εμβολιασμού.

Τις δύο τελευταίες μέρες 95 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το σύνολο των θανάτων να ανέρχονται πλέον σε 5.146.

391 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι 8 (2%) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 ετών, 139 (35,5%) είναι 40 - 64 ετών και 244 (62,4%) είναι άνω των 65 ετών.

Χτες, Πέμπτη, από τους ελάχιστους ελέγχους που ανακοινώθηκαν (μόνο 8.697 τεστ) εντοπίστηκαν 510 νέα κρούσματα. Από αυτά, 187 εντοπίστηκαν στην Αττική (Ανατολική Αττική 26, Βόρειος Τομέας Αθήνας 4, Δυτική Αττική 24, Δυτική Αθήνα 29, Κεντρικός Τομέας Αθήνας 60, Νότιος Τομέας Αθήνας 18, Πειραιάς 26), στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 65, στη Λάρισα 31 και στην Αργολίδα 26.

Προχτές Τετάρτη εντοπίστηκαν 816 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 409 στην Αττική (Κεντρικός Τομέας Αθήνας 87 κρούσματα, Δυτική Αττική 78, Ανατολική Αττική 50, Βόρειος Τομέας Αθήνας 39, Δυτικός Τομέας Αθήνας 35, Πειραιάς 46, Νότιος Τομέας Αθήνας 28), 95 στη Θεσσαλονίκη, 24 στη Λάρισα, από 23 σε Κοζάνη και Λασίθι και 20 στον Εβρο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 142.777, ενώ σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,75.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει η Αττική, ενώ στην ανάλυση των λυμάτων της Ψυττάλειας καταγράφεται επιβάρυνση του ιικού φορτίου μετά τις μέρες των γιορτών. Με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων, παρατηρήθηκε διπλασιασμός των κρουσμάτων τη μέρα των Χριστουγέννων και τριπλασιασμός την Πρωτοχρονιά. Την ίδια ώρα, η ανάλυση των λυμάτων δείχνει εικόνα σχετικής αποκλιμάκωσης στη Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, ανανεώθηκαν μέχρι και τη Δευτέρα 11/1 τα αυξημένα περιοριστικά μέτρα στους δήμους Ασπροπύργου και Ελευσίνας στη Δυτική Αττική, όπως και στους δήμους Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αντίστοιχα αυξημένα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τις Τοπικές Κοινότητες Νέδας, Αγιοχωρίου και Ηπιου του δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης (έως την Κυριακή 10/1) και για την Τοπική Κοινότητα Παλαίκαστρου του δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου (έως τις 15/1).

Συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης των τεράστιων ευθυνών

Και ενώ από παντού επιβεβαιώνονται οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αφήνει το λαό εκτεθειμένο, σε σύσκεψη αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε για μια ακόμα φορά να κρυφτεί πίσω από την έναρξη των αναγκαίων εμβολιασμών, ενώ και σε αυτήν τη διαδικασία καταγράφονται ήδη προβλήματα, αναβολές και καθυστερήσεις.

Ετσι, από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν γίνει 16.635 εμβολιασμοί, ενώ την Τρίτη εμβολιάστηκαν πάνω από 6.000 άτομα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ένα πολυσύνθετο εγχείρημα το οποίο απαιτεί τη συνεργασία όλων για να υλοποιηθεί σωστά, σημειώνοντας πως «όλοι μαζί θα πετύχουμε».

Η κυβέρνηση βέβαια δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε για την αντιμετώπιση της πανδημίας ούτε για τη στήριξη της σύνθετης και απαιτητικής διαδικασίας του εμβολιασμού. Κι αυτό την ώρα που ακόμα και με τις εκτιμήσεις που ανακοινώνει η ίδια η κυβέρνηση (στόχος για 220.000 εμβολιασμούς μέχρι τέλη Γενάρη), επιβεβαιώνεται ότι θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες μέχρι να φτάσει η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού στο 70%, που είναι αναγκαίο για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ