Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες των ειδικευόμενων γιατρών

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Σε τρίωρη αποχή και συγκέντρωση στο αίθριο του νοσοκομείου προχώρησαν χτες οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου «Αττικόν», υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί του «Αττικόν» απαιτούν: Κανένας ειδικευόμενος γιατρός να μην κάνει άνω των 7 εφημεριών. Κατεπείγουσες προσλήψεις από τις λίστες αναμονής. Οχι στις πολύμηνες διαδικασίες «από "Υπό διορισμό" σε "Διορισμένος", έπειτα "Ανάκληση ή Διαγραφή" και πάλι από την αρχή». Ολοι να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται εφόσον το επιθυμούν. Πραγματική ασφάλεια στο ΤΕΠ και επάρκεια σε ΜΑΠ. Να αναπτυχθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλες τις ειδικότητες. Να ξεκαθαριστούν γραπτώς ποια είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο τρόπος διαχείρισης για επιβεβαιωμένο κρούσμα (νοσηλευόμενου ή υγειονομικού) σε μη Covid κλινικές.

Από τα παραπάνω αιτήματα, τονίζει η Σωματειακή Επιτροπή Ειδικευόμενων του νοσοκομείου, «το μόνο που "υλοποιήθηκε" ήταν η διατύπωση (όπως - όπως) των υγειονομικών πρωτοκόλλων και κάποια στοιχειώδη χωροταξικά μέτρα στο ΤΕΠ (γυψοσανίδα διαχωρισμού στα ΤΕΠ Covid)».

Τα υπόλοιπα αιτήματα, «για ρεπό, εφημερίες, κατεπείγουσες προσλήψεις, εκπαίδευση, συνεχίζουν να συναντούν άρνηση. Παρά τα λόγια συμπάθειας, η επικοινωνία μας με τις διάφορες αρχές του νοσοκομείου (διοικητής, διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας) επίσης δεν έλυσε κανένα πρόβλημα των ειδικευόμενων», καταλήγει η Σωματειακή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ