Παρασκευή 8 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΒ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να καλυφθούν άμεσα οι τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο του νησιού

Την πραγματικότητα για τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού αναδεικνύει η ΚΟΒ Καλύμνου του ΚΚΕ, με αφορμή το τοπικό lockdown στο οποίο βρίσκεται το νησί από τις 31/12, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Οπως επισημαίνει, «η επιβολή των αυστηρών μέτρων μετά την αύξηση κρουσμάτων στο νησί της Καλύμνου, όσο επιβεβλημένα κι αν είναι, δεν είναι από μόνη της η λύση στο πρόβλημα. Το Νοσοκομείο Καλύμνου παραμένει με έναν πνευμονολόγο. Η μονάδα ΜΑΦ που λειτουργεί με αφορμή την πανδημία έχει μόλις 6 νοσηλευτές (...) και μόλις 10 κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19».

«Το προσωπικό του νοσοκομείου», προσθέτει, «που καλά - καλά δεν έφτανε να καλύψει τη λειτουργία σε κανονικές συνθήκες, και με γεγονός την αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους του νοσοκομείου, αδυνατεί στην κυριολεξία να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Oπως όλα τα νοσοκομεία της χώρας, το Νοσοκομείο Καλύμνου έχει μετατραπεί σε μονάδα αντιμετώπισης μίας νόσου. Εκατοντάδες νησιώτες, εν καιρώ πανδημίας, αναγκάζονται είτε να περιμένουν, βάζοντας την υγεία τους σε κίνδυνο, είτε να βάλουν το χέρι στην τσέπη καταφεύγοντας σε ιδιωτικά ιατρεία».

Επιπλέον, «η καθυστέρηση για μία βδομάδα της έναρξης του εμβολιασμού των υγειονομικών του νοσοκομείου αυξάνει την αγωνία και τον προβληματισμό των Καλύμνιων για την ετοιμότητα και δυνατότητα του νοσοκομείου να υλοποιήσει το πρόγραμμα για όλους τους κατοίκους, με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή».

Η ΚΟΒ Καλύμνου καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη και να στελεχώσει τώρα το Νοσοκομείο Καλύμνου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη της υγείας των ασθενών όσο και των εμβολιαζόμενων, για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας. Αμεσα να προχωρήσει στη χορήγηση αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο, για την ασφαλή και ταχεία ανίχνευση των κρουσμάτων».

Καλεί το λαό του νησιού «να δώσει πλάι μας τη μάχη για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της Υγείας» και διεκδικεί: Να προσληφθεί με μόνιμες σχέσεις εργασίας όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο και στο δήμο Καλύμνου, ώστε να αντεπεξέλθει στην πίεση που υπάρχει. Να πραγματοποιηθούν άμεσα και ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό του νησιού, σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πληθυσμού και εργαζομένων, όπως σούπερ μάρκετ, ιχθυοκαλλιέργειες κ.λπ. Πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του λαού για την κατάσταση της πανδημίας στο νησί και για τα νέα εμβόλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η μετάλλαξη «Ομικρον», η υγεία του λαού και η «ανοσία» των κερδών (2022-01-08 00:00:00.0)
Ξανά στο επίκεντρο η Ευρώπη με μεγάλη θνησιμότητα (2021-11-20 00:00:00.0)
Συνεχίζει να αποκαλύπτεται η τραγική κατάσταση των δημόσιων συστημάτων Υγείας (2021-04-22 00:00:00.0)
«Στο κόκκινο» με χιλιάδες κενές θέσεις και εκατοντάδες συμβασιούχους πριν από την απόλυση (2020-10-01 00:00:00.0)
Επείγον (2020-08-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ