Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αποχαιρετά» με θλίψη την σ. Μάγδα Μητρογώγου

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την συντρόφισσα Μάγδα Μητρογώγου που «έφυγε» χτες από τη ζωή, πλήρης ημερών.

Η σ. Μάγδα γεννήθηκε στο Παλιούρι Χαλκιδικής το 1928. Παιδί κομμουνιστών, ο πατέρας της Στέργιος Ζορμπάς βασανίστηκε, δικάστηκε και εκτελέστηκε στην Αίγινα το 1948, η Μάγδα οργανώθηκε αρχικά στην ΕΠΟΝ, στη Χαλκιδική. Αργότερα εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου από μικρή εργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος και έζησε για πολλά χρόνια κυνηγητά και διώξεις. Παντρεύτηκε τον αγωνιστή Φιλήμωνα Κύρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του λόγω βασανιστηρίων. Μετά από χρόνια παντρεύεται με τον αγωνιστή Αριστείδη Μητρογώγο και αποκτούν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Αστέριο (Στέργιο).

Συμμετέχει στους αγώνες της περιόδου μέσα από την ΕΔΑ, ενώ είναι από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του πρώτου Συλλόγου Γυναικών στη Θεσσαλονίκη. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1978 και έδρασε πρωτοπόρα μέσα από τις γραμμές του. Ηταν δραστήριο στέλεχος της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια μέλος της Διοίκησης τους Παραρτήματος Κέντρου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με καθημερινή παρουσία, δράση και προσφορά.

Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος. Στη συνέχεια διατέλεσε μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ Ροτόντας. Πιστή στο Κόμμα έως το τέλος της ζωής της.

Η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους γιους της Παναγιώτη και Αστέριο και στην εγγονή της.

Τη θλίψη της για την απώλεια της Μάγδας Μητρογώγου και τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά της εκφράζουν η Γραμματεία της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, καθώς και η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ