Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΗΤΕΙΑ
Παραμένει δύσκολη η κατάσταση, μονόδρομος ο αγώνας

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης, Μανόλη Συντυχάκη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Σίμο Συμεωνίδη, στέλεχος της ΚΟ και δημοτικό σύμβουλο, πραγματοποιήθηκε χτες στον δήμο Σητείας. Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ πραγματοποίησε την περιοδεία, με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση στο δήμο Σητείας, θέλοντας να συμβάλει στην πάλη για τα μέτρα που απαιτείται να εφαρμοστούν.

Ο Μ. Συντυχάκης συναντήθηκε στο δημαρχείο Σητείας με τον δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη και τους αντιδημάρχους, όπως και με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου Νίκο Χατζηδάκη. Στις συναντήσεις ενημερώθηκε για την κατάσταση, μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στον σητειακό λαό και ιδιαίτερα στους Παλαικαστριανούς, αναφέροντας ότι «οι παρεμβάσεις του Κόμματος, οι αναφορές που κατατέθηκαν στη Βουλή με το κείμενο της επιτροπής κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα μόνο παράδειγμα της στήριξης του Κόμματος».

Συνεχίζοντας επεσήμανε: «Η πείρα δείχνει και έδειξε ότι μόνο οι αντιδράσεις και η πίεση μπορεί να έχουν αποτελέσματα, όπως έγινε με τις ΜΕΘ Covid-19 του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου», αφού το ενδεχόμενο κλείσιμο των ΜΕΘ Covid-19 στον Αγιο Νικόλαο αποφεύχθηκε προς το παρόν χάρη στις αντιδράσεις, ενώ πρόσθεσε πως «η πίεση και κινητοποίηση των κατοίκων του Παλαικάστρου και ευρύτερα του δήμου Σητείας είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν αύριο Τρίτη (σ.σ. σήμερα) τα τεστ στο Παλαίκαστρο και να υπάρξει μέριμνα για την ψυχική βοήθεια των κατοίκων», όπως και να δεσμευτεί η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ότι θα στελεχώσει μόνιμα το Περιφερειακό Ιατρείο Παλαικάστρου, ανεξάρτητα αν αυτή η υπόσχεση αφορά ...την περίοδο της άνοιξης.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε επίσης, σε ό,τι αφορά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Παλαίκαστρο και στο δήμο Σητείας, μετά και την εξέλιξη με τις μετρήσεις στα λύματα που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, ότι «ο λαός πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα που δίνει με τα αιτήματά του για μαζικά, δωρεάν, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, για ενίσχυση του Νοσοκομείου Σητείας, των Περιφερειακών Ιατρείων, την παρουσία ιατρικού - νοσηλευτικού κλιμακίου στο Παλαίκαστρο, την έκτακτη βοήθεια που πρέπει να υπάρξει για το εισόδημα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των ανέργων». Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτά τα αιτήματα συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του χωριού, των μαζικών φορέων, όπως και της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου.

Στο μεταξύ, την ανάγκη να υλοποιηθεί το αίτημα των κατοίκων της Σητείας για μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, με προτεραιότητα τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία κ.λπ., αναδεικνύει και το περιστατικό με το θετικό μοριακό τεστ εκπαιδευτικού, ο οποίος το έκανε με δική του πρωτοβουλία, μετά το αρνητικό rapid test της προηγούμενης Δευτέρας.

Την ίδια ώρα η ΚΟ Λασιθίου τονίζει πως αποφασίστηκε παράταση του τοπικού lockdown στο Παλαίκαστρο χωρίς να δημοσιεύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Μιλούν για 18 ενεργά κρούσματα χωρίς να έχουν κάνει τεστ στα θετικά που είναι σε κατ' οίκον περιορισμό», σχολιάζει και επισημαίνει ότι «δύο βδομάδες μετά τα προηγούμενα τεστ, σε ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού (κάτω του 30%), μόνο κάτω από την αποφασιστικότητα των κατοίκων θα μεταβεί ξανά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να διεξαχθούν τεστ στο Παλαίκαστρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ