Τρίτη 19 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αυστηροί περιορισμοί δημιουργούν νέα προβλήματα σε εργαζόμενους και κατοίκους

Στην επιβολή του σκληρού lockdown στον δήμο Αχαρνών Αττικής αναφέρεται ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Μενιδίου του ΚΚΕ τονίζοντας πως οι περιορισμοί στην κυκλοφορία όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά «δημιουργούν νέα προβλήματα στο λαό της περιοχής, που δίκαια αγανακτεί και ανησυχεί, καθώς μετά από τόσους μήνες εγκλεισμoύ βλέπει την κατάσταση να γίνεται χειρότερη, αντί για καλύτερη».

Οπως τονίζουν οι Οργανώσεις, η κατάσταση χειροτερεύει γιατί «η κυβέρνηση τόσο καιρό δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους μεγάλους χώρους δουλειάς (στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ και αλλού). Σήμερα, όλο και περισσότεροι ομολογούν ότι η καρδιά του προβλήματος είναι στους χώρους δουλειάς. Αυτό ομολογούν επιστήμονες λοιμωξιολόγοι, αυτό ομολόγησε ουσιαστικά και ο ίδιος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας που είπε ότι εκτός από τα κρούσματα παίζει ρόλο και η κινητικότητα που έχουν οι διάφορες περιοχές. Τέτοιες περιοχές με μεγάλη κινητικότητα είναι η Δυτική Αττική και το Μενίδι όπου καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη την Αττική πηγαινοέρχονται στους χώρους εργασίας τους».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος υπογραμμίζουν ότι παρά την κατάσταση αυτή, αντί η κυβέρνηση να κάνει ελέγχους με επίκεντρο τους χώρους δουλειάς, κάνει τεστ σε πλατείες, «Δεν επιβάλλει πρωτόκολλα προστασίας με βάση τις ανάγκες του κάθε κλάδου και της κάθε παραγωγικής μονάδας, αλλά μένει σε ευχολόγια που και αυτά σμπαραλιάζονται εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας στους χώρους δουλειάς».

«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει σε "κακό χάλι" τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», «ενώ το ένα και μοναδικό Κέντρο Υγείας που υπάρχει σε ολόκληρο το δήμο Αχαρνών συνεχίζει και παραμένει με ευθύνη της κυβέρνησης υποστελεχωμένο και υποβαθμισμένο».

Στα αιτήματα που προβάλλουν οι Οργανώσεις του Κόμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αυτά για τη στελέχωση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών για ελέγχους στους χώρους δουλειάς, να γίνουν μαζικά τεστ ειδικά στους μαζικούς εργασιακούς χώρους, να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΥ Αχαρνών, να γίνει πραγματική και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Επίσης αναδεικνύει την ανάγκη για ειδική φροντίδα για τις πιο ευάλωτες ομάδες της περιοχής, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και Ρομά, με ειδικά ενημερωτικά - διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που κατοικούν και στους χώρους που συχνάζουν.

«Δεν πιάνουν» οι ελιγμοί της δημοτικής αρχής

Στο μεταξύ, τη στάση της δημοτικής αρχής, που ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα, σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο δήμαρχος «αποφάσισε να το παίξει "λιοντάρι"», εμφανίζοντας μια επιστολή με την οποία ζητάει την άρση των μέτρων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγράφει στην ανακοίνωσή της μια «λίστα που δεν έχει τελειωμό» από τα «έργα και τις ημέρες» της δημοτικής αρχής. Θυμίζει κάμποσα παραδείγματα από τη στάση της, όπως όταν τα στελέχη της «έκλειναν τους υπολογιστές τους για να μην τοποθετηθούν και να μην ψηφίσουν ψήφισμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς», όταν δεν ανανέωσε τις συμβάσεις των 45 καθαριστριών για τα σχολεία, όταν άφηνε «αναπάντητα 3 υπομνήματα με τις δίκαιες διεκδικήσεις των μικρών επαγγελματιών», όταν «σε συνθήκες πανδημίας αφήνει εργαζόμενους του δήμου χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την προστασία της υγείας τους» κ.ο.κ.

«Η άρνηση της πραγματικότητας για την εξέλιξη της πανδημίας, θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς ειδήσεις (ίδιες που ακούστηκαν και στη Δυτική Αττική) που διαδίδουν συγκεκριμένες ομάδες και αναπαράγει ο δήμαρχος Αχαρνών στην επιστολή του, έχουν σκοπό να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους που είναι η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή Αχαρνών.

Ο λαός και οι εργαζόμενοι του Μενιδίου είναι ώρα να βγουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν όλα αυτά που σήμερα είναι αναγκαία για την υγεία μας, το εισόδημά μας και τις ζωές μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ