Παρασκευή 25 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Βλέπει (πάλι) «ακυβερνησία»!

Το γνωστό παραμύθι της «ακυβερνησίας» προβάλλει η ηγεσία της ΝΔ με αφορμή την αναταραχή που προκλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την κίνηση των «45» για το Ασφαλιστικό. Στόχος από τη μια να πιέσει και στηρίξει την κυβέρνηση «να μην κάνει πίσω» στο Ασφαλιστικό και από την άλλη να δείξει ότι είναι ανίκανη να επιβάλλει την πολιτική της.

Επίσημα ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να μπει στις εσωκομματικές διαστάσεις της κίνησης των 45, λέγοντας ότι είναι «ένα εσωτερικό θέμα του ΠΑΣΟΚ», αλλά έσπευσε να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή του Ασφαλιστικού. «Επιτέλους, πρέπει ξεκάθαρα να δημοσιοποιήσει - εάν έχει - τις θέσεις της για το Ασφαλιστικό», τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της έγκαιρης θεσμοθέτησης ενός καινούριου ασφαλιστικού. Από αυτή την άποψη εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί τη θέση αυτή τη συμμερίζεται μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερο «αποκαλυπτικός» ο γγ της ΚΟ Δημ. Σιούφας, εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία των 45 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό δείχνει «την αδυναμία της κυβέρνησης να διαμορφώσει ενιαία πολιτική και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε», ενώ έσπευσε να διαπιστώσει πως «σε κάθε περίπτωση - είτε συνδέεται με τις ενδοπασοκικές δελφινομαχίες είτε όχι - επιβεβαιώνει την κοινή πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα του, αλλά, επιπλέον, έπαυσε να κυβερνά»! Το ερώτημα «μήπως ο κ. Σημίτης έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας» έθεσε ο Γ. Βουλγαράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ