Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΥΜΦΑΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Σταμάτησαν την εγκατάσταση ανεμογεννητριών οι κάτοικοι

Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

«Μπλόκο» στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Αερόρραχη» κοντά στον οικισμό του Νυμφαίου έβαλαν με αποφασιστικές τους κινητοποιήσεις, την Τρίτη και την Τετάρτη, κάτοικοι της περιοχής του Αμύνταιου Φλώρινας.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο από νωρίς το πρωί της Τρίτης και παραμένουν εκεί, εμποδίζοντας την έναρξη των χωματουργικών εργασιών για την εγκατάσταση των 9 ανεμογεννητριών για Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 15 ΜW.

Η περιοχή «Αερόρραχη» αποτελεί σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πλησίον του οικισμού του Νυμφαίου και καταφυγίων άγριας ζωής.

Μαζί τους βρίσκεται αυτές τις μέρες στο σημείο και ο Κυριάκος Ελευθεριάδης, δημοτικός σύμβουλος Αμύνταιου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» τόνισε πως οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω στον αγώνα τους και πρόσθεσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της «ενάντια στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών στα δάση, στα βουνά και τις λίμνες μας, καθώς μπροστά μας έχουμε έναν μεγάλο αγώνα, που πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, για να μη θυσιαστούν το περιβάλλον και η υγεία μας για τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας πως η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο συγκεκριμένο σημείο «αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σταθερής μας θέσης ότι η εγκατάσταση ΑΠΕ γίνεται με μόνο σκοπό τη δημιουργία επιπλέον κερδών για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις καθώς και τις συνέπειες για την υγεία των κατοίκων».

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να δηλώσει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους κατοίκους της περιοχής και να ζητήσει να μην εγκατασταθεί καμία ανεμογεννήτρια στην περιοχή.

Ζήτησαν ακόμα να μην εκδοθεί καμία άδεια από υπηρεσίες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που θα επιτρέπει τη μεταφορά ή εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συναφών υλικών στην παραπάνω περιοχή και, αν τυχόν έχουν εκδοθεί, να ανακληθούν άμεσα, όπως και την παρέμβαση του ίδιου του περιφερειάρχη με σκοπό να μην υπάρξει οποιαδήποτε κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας σε βάρος των κατοίκων της περιοχής.

Η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ψηφίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση, με τις παρατάξεις των αστικών κομμάτων να προσθέτουν στο ψήφισμα τον όρο να μην προχωρήσουν ανάλογες επενδύσεις μέχρι την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδίου που θα καθορίσει τις χρήσεις γης, δείχνοντας έτσι πως η στήριξή τους στους αγώνες του λαού είναι υποκριτική καθώς δεν έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που προωθεί την «πράσινη ανάπτυξη» για τα συμφέροντα των «πράσινων» μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ