Πέμπτη 20 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον πρωθυπουργό από σωματεία και φορείς

Ο πρωθυπουργός βρήκε απέναντί του, σε θέση μάχης, τον εργαζόμενο λαό της περιοχής που του επιφύλαξε αγωνιστική «υποδοχή» έξω από το δημαρχείο της Καλαμαριάς. Σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου μαζί με άλλα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τον «καλωσόρισαν» βροντοφωνάζοντας: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» και «Ολοι στο πόδι ξεσηκωμός, εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός».

Συνθήματα που αντήχησαν δυνατά και έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα αλλά και να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς.

Εκπρόσωποι των φορέων και των σωματείων της Καλαμαριάς ζήτησαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του επιδώσουν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους, όμως ο πρωθυπουργός «είχε μάτια» μόνο για τους χειροκροτητές του.

Την ώρα που αποχωρούσε η κυβερνητική αντιπροσωπεία από το δημαρχείο Καλαμαριάς, οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν πορεία, ακολουθώντας την. Οι δυνάμεις της Ασφάλειας και της Αστυνομίας προσπάθησαν να εμποδίσουν την πορεία, όμως ο λαός έσπασε τον φραγμό και βγήκε στο δρόμο σαλπίζοντας ξεσηκωμό. Με συνθήματα όπως «Κούλη - Χατζηδάκη ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» έστειλαν μήνυμα αντίστασης.


Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Κεντρικής Μακεδονίας, Π. Σαρρής, σημείωσε πως «σήμερα που είναι μια μέρα μνήμης για τους πρόσφυγες και τον ποντιακό ελληνισμό, εμείς έχουμε χρέος να συνεχίσουμε τον αγώνα που έκαναν και οι ίδιοι για τη διατήρηση των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες». Ενώ η Ε. Ελευθεριάδου, από το Σύλλογο Γυναικών Καλαμαριάς (ΟΓΕ), τόνισε πως «η παρουσία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του παραλιακού μετώπου. Και εμείς τη διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδιά της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ