Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟΒ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου Μανταμάδου

Τις απαράδεκτες και εγκληματικές για τους κατοίκους του χωριού μεθοδεύσεις μετακίνησης του μοναδικού γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μανταμάδου για δύο μέρες της βδομάδας στο Κέντρο Υγειας Αντισσας, για τις ανάγκες του εμβολιασμού, καταγγέλλει η ΚΟΒ Μανταμάδου του ΚΚΕ.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και η Β' ΔΥΠΕ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την πανδημία.

Αντί να προσλάβουν μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και τώρα το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας λειτουργεί με έναν μόνο γιατρό (μιας και τέλειωσε το Αγροτικό του δεύτερου γιατρού), καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων και των γύρω χωριών.

Αντί να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού μας, προσπαθούν με "μπαλώματα" να καλύψουν τις χρόνιες ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αγνοώντας τους κινδύνους που απορρέουν από την πολιτική τους.

Αντί να προχωρήσουν στη δημιουργία του "περιβόητου" πια Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, σύγχρονα εξοπλισμένου, με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, εν μέσω πανδημίας και προσέλευσης των καλοκαιρινών επισκεπτών αποδυναμώνουν περαιτέρω το υπάρχον Περιφερειακό Ιατρείο, αφήνοντας ακάλυπτο τον Μανταμάδο και τα γύρω χωριά», επισημαίνει η ΚΟΒ Μανταμάδου.

Καταγγέλλει «την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αναγκάζει τους χωριανούς μας να μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη, εν μέσω πανδημίας για δύο μέρες τη βδομάδα, και τους γιατρούς να περιπλανώνται από ιατρείο σε ιατρείο, χωρίς να μπορούν να ασκήσουν απρόσκοπτα το επάγγελμα το οποίο σπούδασαν. Η πολιτική όλων αυτών είναι μακριά από τις ανάγκες μας».

Η Οργάνωση προβάλλει τις δίκαιες διεκδικήσεις ενάντια στην αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου και για δημιουργία Κέντρου Υγείας με πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ