Τετάρτη 26 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

Διήμερο δράσης αλληλεγγύης για τον λαό της Παλαιστίνης οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Αρτας της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Αρχικά το Σάββατο οι μαθητικές Οργανώσεις δημιούργησαν γκράφιτι με θέμα την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ την Κυριακή οι Οργανώσεις της ΚΝΕ κρέμασαν πανό στο ιστορικό γεφύρι της Αρτας με τη σημαία της Παλαιστίνης και με τα συνθήματά τους δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης, καταδικάζοντας την επιθετικότητα των Ισραηλινών που μόνο τις τελευταίες 11 μέρες σκότωσαν 243 Παλαιστινίους, ανάμεσά τους 66 παιδιά.

Ανάλογες δράσεις αναπτύχθηκαν τις προηγούμενες μέρες στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές, ενώ τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα απευθύνουν κάλεσμα εικαστικής δημιουργίας (γκράφιτι, ζωγραφική, χαρακτική, σκίτσο κ.ά.) ως έκφραση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Τα έργα μπορούν να φωτογραφηθούν και να σταλούν μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών στα email των Στεκιών μέχρι τις 31 Μάη. Θα ακολουθήσει η έκθεσή τους στα Στέκια της ΚΝΕ σε κάθε πόλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ