Τετάρτη 30 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτήριο πάντων... ο νόμος!

Το νόμο αναγόρευσε ως αποκλειστικό κριτήριο για το τι είναι καλό και κακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρεμβαίνοντας στα τεκταινόμενα και το «κλίμα» των τελευταίων ημερών. «Οποιος δεν είναι σύμφωνος με το νόμο τότε συντάσσεται με την άλλη πλευρά», αποφάνθηκε ο Κ. Στεφανόπουλος μιλώντας χτες σε εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να αποδεικνύει και την καλή της πλευρά, γιατί κάθε μέρα αποκαλύπτεται η κακή της πλευρά. «Είναι θλιβερό, δημιουργεί αισθήματα κατάθλιψης να βλέπουμε να απασχολούνται όλοι με θέματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα», σημείωσε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει το καλό και το κακό και είναι ανάγκη να γίνει διάκριση μεταξύ νομίμου και παρανόμου, μεταξύ γενικού συμφέροντος και ιδιοτέλειας». Προσέθεσε ότι «το κριτήριο που υπάρχει σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες είναι ο νόμος. Οποιος είναι σύμφωνος με το νόμο είναι σύμφωνος με το καλό, όποιος δεν είναι σύμφωνος με το νόμο, τότε συντάσσεται με την άλλη πλευρά».

Η προεδρική παρέμβαση ερμηνεύτηκε από πολλούς ως σχολιασμός -απάντηση στα όσα όζοντα βγαίνουν στον αέρα με αφορμή τον παράνομο τζόγο και τη διαγραφή του Α. Χρυσανθακόπουλου. Δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μια νομικίστικη και συντηρητική προσέγγιση των εξελίξεων γενικότερα. Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι αναφερόμενος στους βραβευθέντες επιστήμονες έπλεξε το εγκώμιο της «καθαρής επιστήμης», ενώ «για τις κυρίες που ασχολούνται με τον πόνο του συνανθρώπου» χαρακτήρισε «πολύ ευγενική και εξαιρετικά ελκυστική» την ιδέα της φιλανθρωπίας που εκφράζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ