Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τα 10 χρόνια από την ηρωική απεργία των χαλυβουργών

Την Κυριακή 7 Νοέμβρη

Εκδήλωση με θέμα «10 χρόνια από την ηρωική απεργία των χαλυβουργών - Συνεχίζουμε αταλάντευτα στον δρόμο της πάλης, της ελπίδας, της ανατροπής» διοργανώνει την Κυριακή 7 Νοέμβρη στις 11 π.μ., στον χώρο της Ελαιουργίας στην Ελευσίνα, η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΟ Βιομηχανίας. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια.

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Βιομηχανίας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ηρωική απεργία των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας". Των εργατών που για 9 μήνες συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, με 3 κυβερνήσεις, με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Η απεργία αυτή συνάντησε την πιο πλατιά αλληλεγγύη μέσα στον λαό και αυτό αποτέλεσε την πιο σημαντική "ασπίδα" ενάντια στο αστικό κράτος, στο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους. Το παράδειγμα και τα διδάγματα αυτής της απεργίας αποδεικνύουν πως χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται. Πως όταν οι εργάτες σηκώσουν το ανάστημά τους μπορούν να νικήσουν "θεούς και δαίμονες". Οι απεργοί χαλυβουργοί είναι νικητές και αυτό έχει γραφτεί στη συνείδηση της εργατικής τάξης όλης της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ