Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
Επικίνδυνη για τον λαό η εγκατάσταση του Κέντρου

Τους κινδύνους που συνεπάγεται για τον λαό η εγκατάσταση του νέου, ΝΑΤΟικής κοπής, «Κέντρου Αριστείας» για τη δήθεν «αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα» στην Κρήτη, που σηματοδοτεί το παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Οπως τονίζει, «η Σούδα προορίζεται να παίξει ακόμα πιο κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των άκρως επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ για τον στρατιωτικό έλεγχο του κρίσιμου τόξου από τις Βαλτικές Χώρες και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο, στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων», ενώ «η εγκατάσταση στη Σούδα των νέων χερσαίων εκτοξευόμενων πυραύλων τύπου "Cruise" θα κάνει τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής στόχο».

Και προσθέτει: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στη δύναμη πυρός που συγκεντρώνεται στη βάση της Σούδας, όπου αεροπλανοφόρα, πυρηνικά υποβρύχια και κάθε είδους πολεμικά πλοία κάνουν πρόβες πολέμου, με ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό».

Υπογραμμίζει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, τονίζοντας πως «επιχειρούν να σύρουν τον λαό πίσω από το άρμα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών και επιδιώξεων (...) με θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής». Επισημαίνει ότι «τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για: Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στον ελλιμενισμό αμερικανικού αεροπλανοφόρου (2021-12-29 00:00:00.0)
Μαζική καταγγελία της Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις (2021-09-25 00:00:00.0)
Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς! Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! (2021-05-15 00:00:00.0)
Ολοι στα συλλαλητήρια την Πέμπτη 30 Γενάρη! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών! (2020-01-24 00:00:00.0)
Την Κυριακή 14 Απρίλη η 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (2019-03-30 00:00:00.0)
Ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στα στρατιωτικά σχέδια για τη Λιβύη (2011-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ