Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Κλείνουν ΜΕΘ και την ίδια στιγμή ασθενείς διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους

29 νεκροί χτες, 3.739 νέα κρούσματα και αναζωπύρωση στις περισσότερες Περιφέρειες

Η αναμενόμενη αναζωπύρωση της πανδημίας, με ευθύνη της κυβέρνησης, αποτυπώνεται ξανά στα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καθώς 10 Περιφερειακές Ενότητες καταγράφουν πλέον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (από 6 ΠΕ προχτές). Χτες έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.447 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 356, από τους οποίους το 87,64% είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ οι χτεσινές εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα δημόσια νοσοκομεία ήταν 192.

Τα θετικά κρούσματα ήταν χτες 3.739, εκ των οποίων 701 εντοπίστηκαν στην Αττική, 574 στη Θεσσαλονίκη, 270 στη Λάρισα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 700.959.

Κατά 176% έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο με βάση την εξέταση των λυμάτων στον Βόλο, ενώ κατά 50% αυξήθηκε στη Αλεξανδρούπολη, 30% στη Λάρισα κ.ο.κ.

«Βράζει» η Βόρεια Ελλάδα και η κυβέρνηση κλείνει ΜΕΘ

Να συμβιβαστεί με την τραγική κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που έγινε ακόμα μεγαλύτερη λόγω των αναστολών εργασίας, καλούν τον λαό της περιοχής τα κυβερνητικά στελέχη στο υπουργείο Υγείας και οι διορισμένοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών.

Παρουσιάζουν ως κάτι φυσικό το γεγονός ότι υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς σε απλούς θαλάμους νοσηλείας και στις χειρουργικές αίθουσες και πεθαίνουν περιμένοντας να πάρουν σειρά για μια κλίνη ΜΕΘ. Την ίδια ώρα δεν λειτουργούν ούτε αυτές που εγκαινίασε με τυμπανοκρουσίες ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη (τουλάχιστον 9 στο «Παπανικολάου»), και κλείνουν και τη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Εδεσσας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των υγειονομικών, τις προηγούμενες μέρες πέθαναν τουλάχιστον 5 ασθενείς που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπανικολάου». Ενδεικτική είναι και η εικόνα από το Νοσοκομείο Σερρών, όπου χτες το πρωί 4 διασωληνωμένοι περίμεναν για μια κλίνη στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου Πέλλας για κλείσιμο της ΜΕΘ που λειτουργούσε στη νοσοκομειακή μονάδα της Εδεσσας, και αύριο στις 10 π.μ. πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. Η κυβερνητική απόφαση μετατρέπει τη ΜΕΘ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για την εξυπηρέτηση τακτικών και έκτακτων χειρουργικών περιστατικών, κρατώντας τον έναν από τους τρεις γιατρούς και μετακινώντας τους άλλους δύο στη μονάδα των Γιαννιτσών, που είχε καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού (είχε μείνει με έναν εντατικολόγο να λειτουργεί 6 κλίνες ΜΕΘ, συν 2 αυτοσχέδιες). Και τώρα, με συνολικά τρεις εντατικολόγους στη μονάδα των Γιαννιτσών, ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 10 για περιστατικά COVID. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση προχωρά στην επιπλέον ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ στα Γιαννιτσά χωρίς να εξασφαλίζει το αναγκαίο προσωπικό. Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ Μπ. Αποστολίδης, το υπουργείο «προχωρά σε ανάπτυξη πρόχειρων κλινών, ενώ υπάρχουν ανάγκες για μόνιμες, και υποχρεώνει το ελλιπέστατο υπάρχον προσωπικό (εντατικολόγοι και εξειδικευμένοι νοσηλευτές) να εργάζεται πέρα από τα όρια των ανθρώπινων αντοχών». Και θυμίζει ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα θα έπρεπε να υπάρχουν το λιγότερο ένας εντατικολόγος και τρεις εξειδικευμένοι νοσηλευτές για κάθε κλίνη ΜΕΘ.

Το δε υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει το κλείσιμο της ΜΕΘ «εξορθολογιστική παρέμβαση»! Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΙΠ σημειώνει ότι «η διαχρονική υποβάθμιση των Νοσοκομείων Εδεσσας και Γιαννιτσών είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης, με αυτουργούς όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν την τελευταία 10ετία» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία των υγειονομικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτος ΜΕΘ, ασφυξία στο Νοσοκομείο της Νίκαιας (2021-12-09 00:00:00.0)
Καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, στα ύψη η υπερμετάδοση της πανδημίας (2021-11-05 00:00:00.0)
Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία από την αναζωπύρωση της πανδημίας (2021-10-27 00:00:00.0)
Σήμερα η 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία (2021-10-21 00:00:00.0)
Φουντώνει η πανδημία στη Βόρεια Ελλάδα ενώ οι ΜΕΘ εξαντλούνται (2021-09-23 00:00:00.0)
Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα λειψά κρεβάτια ΜΕΘ (2020-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ