Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Σήμερα η 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία

Στον αγώνα ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» της περαιτέρω εμπορευματοποίησης και για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας

«Οχι» στο «νέο ΕΣΥ» των ελάχιστων παροχών, των ΣΔΙΤ, του κλεισίματος/συγχωνεύσεων νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων, των «φθηνών» και αναλώσιμων εργαζομένων, του νοσοκομείου - «επιχείρηση» και της Υγείας - «εμπόρευμα»: Με διεκδικήσεις όπως οι παραπάνω οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ την 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στην Αθήνα, οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στις 8.30 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα προχωρήσει σε προσυγκέντρωση έξω από το ΤΕΠ στις 8.30 π.μ. και σε πορεία στο υπουργείο Υγείας μαζί με τα σωματεία των υπόλοιπων νοσοκομείων.

Συγκεντρώσεις επίσης πραγματοποιούνται από Ενώσεις και Συλλόγους σε:

-- Αχαΐα, 12 μ., στην 6η ΥΠΕ

-- Ηράκλειο Κρήτης, 10 π.μ., στα Λιοντάρια.

-- Καρδίτσα, 11 π.μ., στην πύλη του νοσοκομείου.

-- Λάρισα, 11 π.μ., στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου.

-- Τρίκαλα, 10 π.μ., στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου.

-- Λευκάδα, 10 π.μ., στην είσοδο του Νοσοκομείου.

-- Πέλλα, 10 π.μ., στην πύλη του Νοσοκομείου Εδεσσας.

-- Γιάννενα, 12 μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Πρέβεζα, 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.

-- Κέρκυρα, 10 π.μ., στο Νοσοκομείο.

-- Χαλκίδα, 11 π.μ., πίσω από τα δικαστήρια.

-- Καρπενήσι, 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Σάμο, 10 π.μ., στο Νοσοκομείο

-- Χίο, 10.30 π.μ., στο Νοσοκομείο

Οι υγειονομικοί απαιτούν μεταξύ άλλων:

  • Αμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επείγουσες διαδικασίες
  • Αρση της αναστολής εργασίας
  • Αμεση ένταξη στα ΒΑΕ
  • Ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
Πέλλα: Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν στα περί δήθεν ενίσχυσης των νοσοκομείων

Σε ξεσηκωμό ενάντια στον οδοστρωτήρα του «νέου ΕΣΥ» καλεί τους υγειονομικούς και τον λαό της περιοχής η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, ενώ απαιτεί να μην κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Εδεσσας (3 κλίνες) και επίσης την ενίσχυση και την ανάπτυξη των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, απαντά στα «ψεύδη του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας περί δήθεν ενίσχυσης των Νοσοκομείων Εδεσσας και Γιαννιτσών». Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πριν από την πανδημία στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων Γιαννιτσών και Εδεσσας είχαμε 8 εντατικολόγους για 9 συνολικά κλίνες ΜΕΘ. Τώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ θα γίνουν συνολικά 15 (12 ΜΕΘ + 3 ΜΑΦ), όμως θα λειτουργούν με 4 (!) μόνον εντατικολόγους. Για ποια λοιπόν θωράκιση του ΕΣΥ μιλούν;

Στην πραγματικότητα, συστήνονται, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, τέσσερις επιπλέον πρόχειρες κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για να αντιμετωπιστούν όπως όπως τα αδιέξοδα στα δημόσια νοσοκομεία που προκύπτουν από την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χωρίς δυστυχώς να φροντίσουν για την κάλυψή τους με τον αναγκαίο αριθμό εντατικολόγων και εξειδικευμένων στην Εντατικολογία νοσηλευτών.

Ανακοινώνοντας τη σύσταση ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Εδεσσας, το υπουργείο Υγείας επιχειρεί "να χρυσώσει το χάπι" της κατάργησης της ΜΕΘ, χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλίσει το αναγκαίο για τη 24ωρη λειτουργία της ΜΑΦ εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Είναι προφανές ότι για μας τους υγειονομικούς και τα λαϊκά στρώματα είναι μονόδρομος ο αποφασιστικός διαρκής διεκδικητικός αγώνας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που διαχρονικά, τουλάχιστον κατά την τελευταία 10ετία, ρήμαξαν κυριολεκτικά τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού και όλης της Ελλάδας».

Ωμή παρέμβαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας στα εσωτερικά του Σωματείου Γιατρών

Με ένα κατάπτυστο έγγραφο - μνημείο απροκάλυπτης και ωμής παρέμβασης στη λειτουργία ενός σωματείου, η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας κάλεσε τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Γιατρών Μεσσηνίας να απολογηθούν γιατί πραγματοποίησαν συνέλευση χωρίς την έγκρισή της (!) και για να τα ανακρίνει για το περιεχόμενο της συζήτησης και των αποφάσεων της συνέλευσης.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σημειώνοντας: «Πού το είδε γραμμένο η κυρία διοικήτρια ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να την ενημερώνουν και να ζητάνε την άδεια για να πραγματοποιήσουν συνέλευση; Πού το είδε γραμμένο ότι ένα σωματείο πρέπει να δίνει εξηγήσεις για τις αποφάσεις του στην εργοδοσία;».

Και σημειώνει ότι δεν πρόκειται τα σωματεία να ζητούν την άδεια από τις διοικήσεις για να συνεδριάζουν, να αναδεικνύουν τα προβλήματα, ούτε βεβαίως να απολογηθούν για το περιεχόμενο και τις αποφάσεις των συλλογικών διαδικασιών. «Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές λογοδοτούν στους εργαζόμενους και στα συλλογικά τους όργανα και όχι στην εργοδοσία. Αν ενοχλείται η διοίκηση από την ανάδειξη των προβλημάτων καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την επίλυσή τους. Ο λαός της Μεσσηνίας ζει στο πετσί του τις συνέπειες της τραγικής υποστελέχωσης και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του Νοσοκομείου της Καλαμάτας και μάλιστα με άσχημο τρόπο», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ στην καταγγελία της. Και προειδοποιεί ότι «θα αξιοποιήσουμε κάθε τρόπο ώστε να σταματήσει η πρωτόγνωρη τακτική εκφοβισμού, τρομοκρατίας και φίμωσης απέναντι στους εργαζόμενους και στα συλλογικά τους όργανα. Δεν θα τους αφήσουμε να μας κλείσουν το στόμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία από την αναζωπύρωση της πανδημίας (2021-10-27 00:00:00.0)
Κλείνουν ΜΕΘ και την ίδια στιγμή ασθενείς διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους (2021-10-20 00:00:00.0)
Με αγώνα τιμούν την 7η Απρίλη, Παγκόσμια Μέρα Υγείας (2021-04-03 00:00:00.0)
Δεν προλαβαίνουν να αδειάσουν τα λειψά κρεβάτια ΜΕΘ (2020-12-08 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω ελλείψεων και μπαλωμάτων (2020-12-01 00:00:00.0)
Διαχρονικό έλλειμμα 200 κρεβατιών (2003-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ