Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ
Αναγκαίες η ενίσχυση της ΠΦΥ και η ενημέρωση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Copyright 2021 The Associated

Τα αποτελέσματα της μετατροπής του εμβολίου από πολύτιμο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε εργαλείο κουκουλώματος των κυβερνητικών ευθυνών, διαχωρισμών των εργαζομένων και προώθησης της αντιδραστικής πολιτικής στην Υγεία, αλλά και σε πεδίο ανταγωνισμών και κερδοφορίας, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες.

Και μπορεί τα επιστημονικά δεδομένα να αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για να ενισχύσει το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης», όμως αυτό που αναδεικνύουν είναι τα τραγικά αποτελέσματα από τον εγκλωβισμό του εμβολιαστικού προγράμματος, όχι μόνο στην Ελλάδα, στη μέγγενη των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών και τη μετατροπή του σε μέσο εκβιασμού.

Αλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση διαβεβαίωνε τον λαό ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει επιτευχθεί το τείχος ανοσίας (άνω του 85% της εμβολιαστικής κάλυψης), όμως σήμερα αυτή έχει βαλτώσει στο 60%, με την αναζωπύρωση της πανδημίας να βρίσκεται ήδη εντός των τειχών, κι αυτό αποτυπώνεται πάλι σε διασωληνωμένους εκτός των φρακαρισμένων ΜΕΘ, σε συγχωνεύσεις κλινικών και μετατροπή άλλων σε Covid στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες ο Σ.Τσιόδρας, αν ο εμβολιασμός είχε φτάσει στο 95% του πληθυσμού, σε ηλικίες άνω των 50 ετών στα μέσα Ιούλη οι θάνατοι θα ήταν 1.200 λιγότεροι. Αλλωστε, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν κατά 91% (δηλαδή 11 φορές) μειωμένο κίνδυνο για θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πορεία του εμβολιασμού, που αφέθηκε ουσιαστικά στην τύχη του και στο τι διαισθάνεται ο λαός, αφού η κυβέρνηση αρκείται σε συστάσεις αντί να ενισχύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τη φαρμακοεπαγρύπνηση και τις διαγνωστικές εξετάσεις, είχε ως συνέπεια «στη χώρα μας να έχουμε αποφύγει μέχρι τις 11 Οκτωβρίου περίπου 8.400 θανάτους», κάτι που δείχνει τις δυνατότητες ενός συγκροτημένου εμβολιαστικού προγράμματος που θα πατάει στις ανάγκες των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά προστασίας από θάνατο που παρουσιάστηκαν είναι τα εξής: Πλήρως εμβολιασμένος με «Moderna» 97%, με «AstraZeneca» 95%, με «Pfizer» 90% και «Johnson & Johnson» 72%.

Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι έχουν κατά 95% μειωμένο κίνδυνο εισαγωγής σε ΜΕΘ, ακόμη κι αν κολλήσουν και εμφανίσουν συμπτώματα του κορονοϊού.

Με δεδομένα τα τεράστια κενά στο δημόσιο σύστημα Υγείας αλλά και το βάλτωμα των εμβολιασμών, στη χτεσινή ενημέρωση επισημάνθηκε ότι η χειμερινή περίοδος προμηνύεται δύσκολη, ενώ θα φτάσει και στην Ελλάδα το νέο μεγάλο τέταρτο κύμα που σταδιακά πλήττει άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ