Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει τον λαό και τις αγωνίες του σκαλοπάτι για την κυβερνητική εναλλαγή

Με σαφή προσανατολισμό να δείξει ότι είναι έτοιμος να πάρει εκ νέου το χρίσμα της αντιλαϊκής αστικής διακυβέρνησης, «πατώντας» πάνω στα λαϊκά προβλήματα, εμφανίστηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Στην τοποθέτησή του ο Αλ. Τσίπρας ήταν σαφής, καθώς στη βάση της πρόβλεψης ότι έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας, κατά τον οποίο «οι αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης θα αυξήσουν την κοινωνική πίεση», προανήγγειλε καμπάνιες για την ακρίβεια (η οποία φουντώνει από την «επεκτατική πολιτική», που ο ίδιος προβάλλει ως πανάκεια και που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ), πρόταση νόμου για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία ...θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης «μέχρι και το τελευταίο ευρώ»!

Παρουσίασε δηλαδή ως διέξοδο δήθεν για τον λαό την κυβερνητική εναλλαγή που θα υπηρετήσει την ίδια πολιτική, με «ευαγγέλιο» και τα όσα προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης, το «υπερμνημόνιο» δηλαδή, που φέρνει νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, επιβεβαιώνοντας ότι με οποιαδήποτε κυβέρνηση το «κυβερνητικό πρόγραμμα» θα είναι το ίδιο.

Στο ίδιο πνεύμα εξάλλου, αναφερόμενος στην τιμή του ρεύματος, επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «εκχωρεί το 17% της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την απώλεια του δημόσιου ελέγχου της επιχείρησης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία» και πρόταξε τον ισχυρισμό ότι «κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης η ΔΕΗ διαδραμάτιζε εξισορροπητικό ρόλο στην αγορά μέσα από την τιμολογιακή της πολιτική». Προσπέρασε έτσι την απροκάλυπτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - την οποία συνεχίζει - στη στρατηγική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας, τις συνέπειες της οποίας βιώνει ο λαός και με την ένταση της ενεργειακής φτώχειας.

Ενόψει του συνεδρίου ο Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών τους θέσεων για κάθε Περιφέρεια, και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο, 23/10, η οποία θα αποφασίσει για οργανωτικά θέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ