Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να απομονώσει τις φασιστικές συμμορίες

Η οργανωμένη πάλη του λαού ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό μπορεί να απομονώσει τις φασιστικές - εγκληματικές συμμορίες, τόνισε σε παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με «την άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ευρώπη».

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Η ανησυχία της ΕΕ και του Ευρωκοινοβουλίου "για την άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού στην Ευρώπη" είναι υποκριτική.

Αυτό αποδεικνύουν το άθλιο κατασκεύασμα των "δύο άκρων", της εξίσωσης του κομμουνισμού με το τέρας του φασισμού που αναμασούν ΕΕ και κυβερνήσεις, η παραχάραξη της Ιστορίας, ο αντικομμουνισμός, οι απαγορεύσεις ΚΚ. Τα παραπάνω τροφοδοτούν και "ξεπλένουν" την ακροδεξιά, τις φασιστικές δυνάμεις. Τις τροφοδοτούν η πολιτική των απελάσεων, επαναπροωθήσεων, οι υπερδομές - φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες, που καλλιεργούν τον ρατσισμό.

Οι επιθέσεις ακροδεξιών και φασιστών στη Ρώμη, όπως και η δολοφονική δράση φασιστικών - εγκληματικών ομάδων στην Ελλάδα έχουν τη στήριξη μηχανισμών του αστικού κράτους, αστυνομικών δυνάμεων και καλύπτονται από κυβερνητικά στελέχη.

Εναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής - ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι εξοργιστική η αποφυλάκιση στελέχους της. Δεν χωρά κανείς εφησυχασμός. Ο φασισμός και το σύστημα που τον γεννά, ο καπιταλισμός, έχουν κοινή βάση την εξουσία των μονοπωλίων.

Οι λαοί με την οργάνωση και την πάλη τους έχουν τη δύναμη να απομονώσουν αυτές τις συμμορίες, να εξαλείψουν τις αιτίες που γεννούν τον φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ