Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΕΣΥ» ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Ενα μαχητικό κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με θέμα «Κριτική του ΚΚΕ στο σχέδιο για το "νέο ΕΣΥ" και οι θέσεις του Κόμματος».

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις από στελέχη του Κόμματος, από συνδικαλιστές που δραστηριοποιούνται στην Υγεία - Πρόνοια και από υγειονομικούς που συμπαρατάσσονται με το ΚΚΕ στην οργανωμένη συλλογική πάλη για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν οι τοποθετήσεις μετά την κεντρική ομιλία, κάνοντας «φύλλο και φτερό» την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, αφορούσαν την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, τα χρηματοοικονομικά εργαλεία παραπέρα εμπορευματοποίησης του ΕΣΥ, τον ρόλο του υγειονομικού στο «νέο ΕΣΥ», τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας και την κριτική στο κυβερνητικό «Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές, εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και σε άλλες υγειονομικές μονάδες, πρωτοπόροι συνδικαλιστές που δίνουν καθημερινά μια διπλή μάχη: Από τη μία για να προστατεύσουν την υγεία και τη ζωή του λαού και από την άλλη για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της ΠΦΥ, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Αγωνιζόμενοι υγειονομικοί, που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πάλης, μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα, στον αντίποδα της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθούν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, της εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Σε μια περίοδο που η πανδημία αναζωπυρώνεται σε όλη τη χώρα, εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας, μέσα και από τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, εκφράζουν την αγωνία τους, την απόφασή τους να παλέψουν μπροστά στα ακόμα χειρότερα που αναμένεται να φέρουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», καλώντας τους συναδέλφους τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να υψώσουν τείχος αντίστασης στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις κλινικών και μονάδων Υγείας, στις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε όλα εκείνα που οδήγησαν σε κατάρρευση το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναδείχθηκε ταυτόχρονα ότι οι ανάγκες του λαού για απρόσκοπτη πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, με έμφαση στην πρόληψη και με ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, βρίσκονται στον αντίποδα της λειτουργίας του συστήματος Υγείας με το κριτήριο του «κόστους - οφέλους». Είναι ασυμβίβαστες με το κυνήγι της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που κάνει όλο και μεγαλύτερη την απόσταση ανάμεσα στις σύγχρονες δυνατότητες που δίνουν τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και στην κατάσταση των συστημάτων Υγείας σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το εμπόδιο, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, είναι που σημαδεύει το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να παλέψει για τις σύγχρονες ανάγκες του, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, για Υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ